World Combat Games

World Combat Games

A Harci Világjátékok egy lélegzetelállító esemény, melyen világ legjobb küzdősportjai és harcművészetei kapnak teret.

A GAISF által működtetett World Combat Games több, mint egy héten át a harci sport dobogójává válik, hidat biztosítva az élsport és a helyi közösségek között. A World Combat Games koncepció célja egy teljeskörű, jól kezelhető esemény létrehozása, amely lehetőséget kínál a városoknak az összpontosított nemzetközi promócióra és az ifjúsági közösségekkel való kapcsolatteremtésre.

A fesztiválhangulat lehetővé teszi, hogy a rajongók és a családok egyaránt részt vehessenek az eseményen. Rendezvények és aktivitások kísérik a versenyeket életre keltve a harci sport és a harcművészet értékeit. A játékok egy nyitott összejövetellel kezdődnek, ahol bemutatják a vendéglátó város helytörténetét és a kultúráját, sportbemutatókkal, helyi személyiségek bemutatkozásával és élőzenei előadásokkal fűszerezve.

A World Combat Games története:

Az első World Combat Games 2010-ben került megrendezésre, Pekingben. Mind az öt kontinens több, mint ezer sportolója vett részt a versenyeken és körülbelül ugyanennyi önkéntes segített az esemény megvalósításában. A nyolcnapos verseny során 118 aranyérmet osztottak ki.

A második World Combat Games helyszíne 2013-ban Szentpétervár volt, ahol ismét Oroszország szerezte a legtöbb aranyérmet, összesen 47-et.

A SportAccord szervezet megszűnése a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak a SportAccord elnökével, Marius Vizerrel folytatott vitáját követően a World Combat Games ideiglenes leállításához vezetett. Az esemény szervezését az utódszervezet, a Nemzetközi Sportszövetségek Globális Szövetsége vagy a GAISF vette át, és 2017 novemberében megállapodást írt alá a kínai Tajpej tisztviselőjével az esemény 2019-es kiadásáról. Az időkereten belül azonban lehetetlennek bizonyult a szervezés, ezért a 2019-es esztendei szervezést leállították, azzal a szándékkal, hogy 2021-ben újraindítsák az eseményt.

2019. május 10-én a GAISF bejelentette, hogy Nur Szultan, Kazahsztán fővárosa – elnyerte a 2021-es World Combat Games szervezési jogát. A pandémia miatt azonban ezt az időpontot is el kellett tolni egy évvel, de a helyszín Nur Szultan marad, amelyet nemrég neveztek át Asztanáról. A bejelentéskor a GAISF bejelentette, hogy az esemény ezentúl négyévenkénti időskálán fog zajlani, a következő eseményt 2023-ra tervezik.

World Combat Games időrendben


Megrendezés éve: 2023
Helyszín: Riyadh, Saudi Arabia
Világjáték időpontja:
Kezdés: 2023-10-20
Befejezés: 2023-10-30


Megrendezés éve: 2013
Helyszín: Szentpétervár, Oroszország
Világjáték időpontja:
Kezdés: 2013-09-15 15:38
Befejezés: 2013-10-01


Megrendezés éve: 2010
Helyszín: Peking, Kína
Világjáték időpontja:
Kezdés: 2010-08-27
Befejezés: 2010-09-04