Sportági hírek

Karate: Magyar aranyérem a spanyolországi Eb-n

Készült2023-03-27

Megvédte bajnoki címét a para-karatés Kákosy Olívia a spanyolországi Guadalajarában vasárnap záruló karate és para-karate Európa-bajnokságon. Az épek mezőnyében férfi formagyakorlatban (kata) Nagy Botond egy hajszálnyival maradt le a dobogóról, és végzett az ötödik helyen.

Európa Játékok: Tizenegy magyar szumós lesz ott Krakkóban

Készült2023-03-24

Bemutatkozhat a szumó az Európa Játékokon - ezt korábban az európai szövetség elnöke, Dariusz Rozum jelentette be. A szervezet mostanra véglegesítette a tradícionális japán küzdősportban indulók listáját, amely szerint tizenegy magyar léphet küzdőtérre a rangos multisport eseményen Krakkóban.

Karate: Szerdán rajtolnak az Eb-n a magyarok

Készült2023-03-22

Ma rajtol a felnőtt válogatott az Európa-bajnokságon. A spanyolországi Guadalajarában sorra kerülő karate és para-karate Eb-n 48 ország több mint 600 versenyzője lép tatamira, Magyarországot 28 versenyző képviseli.

Tíztánc Magyar Bajnokság: Szombathelyen léptek parkettre a legjobbak

Készült2023-03-21

Kilenc kategóriában avattak győztest a Tíztánc Magyar Bajnokságon. A Magyar TáncSport Szakszövetség információi szerint a felnőtteknél Rónyai Zoltán és Busa Dóra megszerezte harmadik győzelmét Szombathelyen.

Grappling: Bukarest adott otthont az Eb-nek

Készült2023-03-21

Kelemen Áron hetedikként zárt a bukaresti grappling Európa-bajnokságon. A magyar versenyző a Gi szabályrendszerben a 100 kilósok között érte el ezt az eredményt.

Fallabda: Farkas bronzérmes lett az Odense Openen

Készült2023-03-20

Magyar bronzérem Dániában! Farkas Balázs harmadikként zárt az Odense Openen. A kétszeres Világjátékok-résztvevő magyar squashjátékos első kiemeltként indult Dániában.

Ritmikus gimnasztika vk: Pigniczki Fanni ezüstöt szerzett

Készült2023-03-19

Pigniczki Fanni a második helyen végzett a karika fináléjában az athéni ritmikus gimnasztika világkupa-viadalon. Bár Fanni hatodikként kvalifikálta magát, végül a dobogó második fokára állhatott fel.

Ünnepelve készülnek a vb-re a karatésok

Készült2023-03-16

Különleges esztendő a 2023-as a Magyar Karate Szakszövetség életében. A japán eredetű küzdősport hazai történetének 50-dik évfordulóját ünnepli, és a jubileum zárásaként egy minden eddiginél rangosabb esemény házigazdája lesz.

Az év legfontosabb hazai trendjei a mindennapi orvoslásban

Készült2023-03-12

A mesterséges intelligencia vezérelte diagnosztika és kezelések nemcsak kutatásokban, hanem a klinikákon is egyre inkább a napi rutin részévé válnak a Semmelweis Egyetem orvosainak előrejelzése szerint.

Egykori legendák és jelenlegi világbajnokok a kick-box dan-vizsgán

Készült2023-03-07

Évi szokásos dan-vizsgáját tartotta a Magyar Kick-box Szakszövetség. A fekete övre és annak különböző fokozataira vizsgázók között számos világbajnok volt, mellettük pedig több évtizedes munkásságukért hatan részesültek elismerésben.