Vb előtt a szkander- és a grappling-válogatott

Készült2022-10-11

Vb előtt a szkander- és a grappling-válogatott

Ezen héten két tagszövetségünk versenyzői is vb-érmekért küzdenek. A grappling-válogatottért szerdától, a szkanderosokért szombattól szoríthatunk.

A spanyolországi Pontevedrában 23 fős delegáció vesz részt az október 12-15. között zajló Kadet, Junior és Felnőtt Grappling Világbajnokságon. A magyar szakvezetés - az idei sikeres Európa-bajnokság után - bízik abban, hogy ezúttal is lesznek dobogósaink a két versenykategóriában.

Az utánpótlás kezd gi-ben, majd a no gi következik, a vb utolsó két napján pedig a felnőttek versenyeznek ugyanilyen rendszerben.

Erős mezőnyre számítunk Spanyolországban, ahol az UWW mindhárom korosztálya jelen lesz, de reméljük, hogy sikerül jól szerepelnünk. A hazai rendezésű Eb jól sikerült, akkor a versenyzőink egy aranyérmet, három ezüstérmet, nyolc bronzérmet szereztek.” – mondta Berkes László versenyigazgató.

A Magyar Grappling Szövetség 2017-ben alakult, és 2019-ben lett a Nemzeti Versenysport Szövetség tagszövetsége.

A Magyar Szkander Szövetség versenyzői is nagy próbatétel előtt állnak, ugyanis október 15-22. között a törökországi 43. Szkander Világbajnokságon és 24. Para Szkander Világbajnokságon küzdenek az érmekért, helyezésekért. Több mint 60 ország, közel 1200 versenyzője jelezte részvételét az eseményen, amelyen legalább 200 kategóriában mérik össze az erejüket. A magyar válogatottat 9 fő képviseli Antalyában - jelezte Rausch Tamás főtitkár.

Hajrá, magyarok!

Fotó: Róth Tamás/WAF