Újabb történelmi- és vb-sikereket gyűjtöttek be a versenyzőink

Készült2022-10-17

Újabb történelmi- és vb-sikereket gyűjtöttek be a versenyzőink

Táncsportban és grapplingban elképesztő világbajnoki sikereket értek el a magyarok, de szép nyomokat hagytak maguk után a hazai versenyzők a hétvégén az autósporttól a teqball-ig.

Sporttörténelmi sikerek táncsportban! Genfben világbajnoki címet szerzett a magyar csapat az akrobatikus rock and roll csúcs kategóriájában, az úgynevezett Formation Main Class kategóriában. Korábban sosem állhatott még magyar csapat a dobogón! A világbajnoki formáció tagjai: Csényi Fanni, Deli Alex, Király Ádám, Megyesi Veronika, Borek Dávid, Bihari Flóra, Bihari Luca, Jonas Brauer, Mercs Gréta, Szabó Mátyás, Lantos Lilla és Balla Balázs.

A Lipcsében megrendezett profi latin világbajnokságon Andrea Silvestri és Váradi Martina ezüstérmes lett! Váradi Martina elmondta, nem sokat pihenhetnek, hiszen lehet, hogy novemberben Bangkokban lépnek parkettre.

Gyönyörű helyen rendezték meg a vb-t. Fantasztikus hangulat és teltház fogadott minket. Nagyon jónak éreztük a táncunkat és azt az eredményt sikerült elérnünk, amire számítottunk. Még kérdéses, de elképzelhető, hogy jövő hónapban Bangkokba megyünk a Világkupára” – nyilatkozta az eredményhirdetés után Váradi Martina az NVESZ sajtószolgálatának.

Zsámboki Marcell, a Magyar TáncSport Szakszövetség (MTáSZ) elnöke érthetően boldog volt a fantasztikus eredmények után.

A magyar táncsport kimagasló sikereit érte el 2022-ben az Andrea Silvestri, Váradi Martina profi táncospár. A magyar bajnokok júniusban WDSF PD Latin Show világbajnoki, majd a Szombathelyen megrendezett WDSF PD Latin Európa-bajnoki címük és a csodás Világjátékok 4. helyezés után nagyot táncoltak Lipcsében. Hazai versenytáncos páros ilyen sikersorozatot még nem mondhat magáénak, mint amit Martina és Andrea az idei évben produkált, ami a 15 magyar bajnoki cím mellett versenysportolói pályafutásuk megkoronázása, és reméljük, ennek jövőre is lesz folytatása. Közben sporttörténelmi magyar eredmények voltak Genfben is. Változatlanul nagyon büszke a magyar táncsport valamennyi elhivatott és alázatos sportolói magatartást tanúsító négy szakágának eredményes versenyzőire.” – tette hozzá az elnök.

Egyre erősebb a magyar grappling: 3 arany-, 2 ezüst, illetve egy 4. és 5. hellyel gazdagodott a sportág! Tóth Alexa duplázott Spanyolországban. A grappling-világbajnokság gi versenyszámában aranyérmes lett a női 58 kilogrammos kategóriában, a Pontevedrában megrendezett vb-n. A világbajnokság zárónapján Tóth Zoltán a férfi 71 kilogrammos kategóriában bronzmeccsen küzdhetett, végül ötödikként zárt. Tóth Alexa korábban a no gi mezőnyben is aranyérmes lett – tudtuk meg Berkes Lászlótól, a Magyar Grappling Szövetség versenyigazgatójától. A junior versenyzők között Laky Levente (84 kg) a no gi kategóriában aranyérmes lett. A kadet versenyzőknél (U17) Farkas Dorián (85 kg) két ezüstöt gyűjtött be, Pintér Alex (50kg) pedig 4-ik lett. A magyar delegációt négy versenybíró tette teljessé. Merkert Zoltán, Sós György, Herle Zsolt és Berkes László dolgozott a világbajnokságon.

Krepcsik Áron folytatta a remek sorozatát, ezúttal a Central Eastern Europe bajnoka lett. A tehetséges gokartos a hétvégén a döntőt is megnyerte majd a szuperdöntőben második lett. A KMS Europe versenyzője korábban megnyerte a FIA CEZ és a Magyar Bajnoki címet, amivel kijutott a Rotax Világdöntőre.

Utolsó versenyét teljesítette Molnár Martin az OK Junior kategóriában, mielőtt a felnőtt OK-ra váltana. A búcsúverseny nem is sikerülhetett volna jobban, hiszen a jubileumi 50. Trofeo delle Industrie viadalon az elődöntőt megnyerte, a döntőben pedig másodiknak futott be. A hétvégén viszont új kategóriában ült gokartba Lonatóban. A Trofeo ROK viadalon 75 induló közül a fináléban az ötödik helyet szerezte meg.

A rallycross OB szezonzáró hétvégéjének eredményeiért és további autósport hírekért kattintson ide.

Újabb sikerek teqballban! A magyar versenyzők hat aranyérmet szereztek a hétvégén. Los Angelesben USA Teqball Touron indult a válogatott egy része. A hazai szövetség információi szerint Bányik Csaba és Katz Balázs a férfi párosoknál, míg Bakó Ádám és Vasas Lea a vegyespárosoknál győzött. A szlovákiai Presovban megrendezett nemzetközi tornán férfi párosban Kovácsfi Barna és Csereklye Martin, vegyespárosban Nagy Boglárka és Dr. Királyvölgyi Krisztián, női egyéniben Izsák Anna, míg férfi egyéniben Csereklye Martin győzött. Az aranyakon túl több dobogós helyezéssel is gazdagodtak a magyarok.

A Magyar Olimpiai Akadémia a 16. kerületi Önkormányzattal és a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Körrel közösen rendezte meg a 76. Vándorgyűlését. Az Erzsébetligeti Színházban megtartott eseményen, a Nemzeti Versenysport Szövetség főtitkára, Vargáné Andrejkó Edina tartott értékelő előadást a magyar szempontból sikeres birmingham-i Világjátékokról.

A Szervdonációs és Transzplantációs Európa- és Világnap alkalmából a MOM Sportuszoda és Sportközpontban rendeztek sportnapot. A rendezvény célja a tiszteletadás a donoroknak és hozzátartozóiknak, illetve a szolidaritás a szervátültetésre váró betegek iránt. A szervátültetésben érintett egészségügyi dolgozók, szervátültetett sportolók és olimpikon úszóváltóra, valamint az MLSZ SE neves játékosai részvételével kispályás labdarúgó mérkőzésre került sor. Az olimpikon váltójában, Pap Bianka, Szabó Gabriella, Cseh László és Güttler Károly mellett, az NVESZ képviseletében részt vett Papp Márk nyíltvízi úszónk is.

Fotó: Róth Tamás/Pantona Media