Újabb karatés világversenyek időpontja módosult

Készült2022-01-21

Újabb karatés világversenyek időpontja módosult

Elsősorban az egész világot továbbra is sújtó koronavírus járványhelyzet miatt a nagy nemzetközi karate versenyek megrendezése folyamatos nehézségekbe ütközik. Emiatt az illetékesek több esetben is változtatásokra kényszerülnek. A legújabb módosítás, hogy a sportág legrangosabb sorozatának marokkói állomását, a Rabatba tervezett Karate1 Premier League viadalt márciusról május 13-15-re halasztották el.

A héten közölte az Európai Karate Szövetség azt is, hogy némileg módosult az idei felnőtt Európa-bajnokság időpontja. A kontinensviadal, amelynek a törökországi Gaziantep ad majd otthont, május végére került: 25. és 29. között zajlanak majd a küzdelmek.

Korábban a salzburgi Karate1 Series A viadalt mondták le az osztrák szervezők még tavaly: helyette a spanyolországi Pamplonában rendezik meg a versenyt január 28-30-án.

A februári, egyesült arab emírségekbeli Karate1 Premier League viadal időpontját és helyszínét az év elején módosították: a versenyt Dubai helyett Fujairah városában bonyolítják le a tervezett időpontnál egy héttel később, február 18-20-án.

Az még az elmúlt esztendő végén dőlt el, hogy a hagyományosan február eleji kadet, junior és U21-es Európa-bajnokságot - amelynek Prága az idei házigazdája - június 17. és 19. közöttre halasztották el.