Több sportág is otthonra talált az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen

Készült2022-12-16

Több sportág is otthonra talált az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen

Komoly előrelépés az edzőképzésben. „A sikeres egri edzőképzésért” címmel meghirdetett sajtótájékoztatón az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen bejelentették: az intézmény több sportág edzőképzésével bővül.

A búvárok, a dzsúdósok, a karatésok, a muaythai-osok és az ocr-esek kapnak lehetőséget, hogy egyetemi szinten edzői képesítést szerezzenek.

Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke volt az egyik résztvevő a sajtótájékoztatón.

Örömteli minden ilyen kezdeményezés. Az edzőképzés kulcsfontosságú egy sportág fejlődésében. Ebben a projektben több nem olimpiai sportág is érintett. Úgy gondolom, hogy az egriekkel egy sikeres, jövőbe mutató program részeseivé váltunk.” – mondta a Magyar Karate Szövetség elnöke, aki a Nemzeti Versenysport Szövetséget is irányítja.

 

Az egri eseményen részt vett továbbá dr. Váczy Kálmán Zoltán, az egyetem általános rektorhelyettese, prof. dr. Bognár József intézetigazgató, Papp Gábor, a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke, dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke, Dudok Károly, a Magyar Muaythai Sportági Országos Szakszövetség elnöke, és Stépán Zsolt, a Magyarországi OCR Sport Szövetség elnöke.

Fotó: uni-eszterhazy.hu