Tereza Crisley Cordeiro De Souza: Örülök, hogy Magyarországnak érmet szerezhettem a Küzdősportok Világjátékán

Készült2023-10-24

Tereza Crisley Cordeiro De Souza: Örülök, hogy Magyarországnak érmet szerezhettem a Küzdősportok Világjátékán

Megvan a negyedik magyar érem Rijádban

Ju-jitsuban született meg a negyedik magyar érem a Küzdősportok Világjátékán. Jiu-jitsu (Ne-waza) versenyszámban, a nők +70 kilogrammos kategóriájában Tereza Crisley Cordeiro De Souza bronzérmes lett. A Rijádban zajló multisport eseményen így a korábbi két grapplinges arany és szumós bronz után újabb dobogós helyezéssel büszkélkedhet a magyar küldöttség.

 

A brazil származású magyar versenyző a szaúdi Dina Elias Ghassam ellen kezdett, és megfontolt taktikus küzdelmet diktálva továbbjutott. A következő körben a francia Laurynet Lage következett, akitől kikapott, így vigaszágas lett, és ott a svéd Amanda Vikingssonon túllépve mehetett a bronzért. A kisdöntőben az ellenfél a mexikói Marianne Gavino volt, aki ellen aranyponttal nyert.

 

 

„Régóta várok egy ilyen sikerre. Az utóbbi időben voltak sérüléseim, így nagyon büszke vagyok, hogy érmet tudtam szerezni a Küzdősportok Világjátékán. Aminek még jobban örülök, hogy ezt az érmet Magyarországnak szerezhettem. Nehéz nap van mögöttem, a második meccs viselt meg a legjobban. A francia ellenfelem jóval nehezebb volt, nagyot kellett küzdenem, de ott végül ő nyert.” – mondta Tereza Crisley Cordeiro De Souza.

 

 

Edzője és férje, Max Carvalho hangsúlyozta, több olyan sportág van, amelyekben nem lehet hibázni. „Ilyen a ju-jitsu is. Egy kisebb hiba eldönthet egy egész világversenyt. Szerencsére Tereza a második meccs után újrahúzta magát, és meg sem állt a bronzérem megszerzéséig” – mondta Max Carvalho.

 

 

Spalovszky Csaba, sportszakmai alelnök, aki egyben a szövetségi kapitányi feladatokat is ellátja, így értékelt a díjátadó után: „Tereza sikere azért is nagy dolog, mert a mezőnyben ő az egyik legkönnyebb versenyző. Nagy siker ez számunkra, hiszen a Küzdősportok Világjátéka csúcseseménynek számít a sportágunkban is.”

A 120 ország 1500 sportolóját felvonultató világversenyen Tereza Crisley Cordeiro De Souza bronzérmét megelőzően Tóth Alexa és Szmolka Nikoletta grapplingben szerzett egy-egy aranyat, szumóban pedig Buzás Patrik végzett harmadikként.

Küzdősportok Világjátéka, Rijád

Ju-jitsu sportág, jiu-jitsu (Ne-waza) versenyszám

Női +70 kilogrammos kategória, dobogósok

1.       Valentina Laura Castillo (Kolumbia)

2.       Laurynet Lage (Franciaország)

3.       Tereza Crisley Cordeiro De Souza (Magyarország)