Teqball-vb: Öt éremmel a magyarok nyerték a nemzetek versenyét!

Készült2022-11-28

Teqball-vb: Öt éremmel a magyarok nyerték a nemzetek versenyét!

Fantasztikus magyar szereplés a teqball-világbajnokságon. A németországi viadalról minden magyar induló éremmel térhet haza, amire korábban még soha nem volt példa.

A Nürnbergben megrendezett világversenyen Vasas Lea duplázott. Női párosban Janicsek Zsanettel, vegyespárosban pedig Bakó Ádámmal aranyérmet szerzett.

A dobogó második fokára állhatott fel a Bakó Ádám, Blázsovics Ádám alkotta férfi páros, valamint szintén ezüstérmes lett Izsák Anna is női egyéniben.

Az ötödik érmet Blázsovics gyűjtötte be, miután férfi egyéniben harmadikként zárt. 

Vasas Lea szerint ezen a világbajnokságon is kiderült: a sportág bölcsőjének számító Magyarországon továbbra is kiváló szakmai munka folyik.

Ez mindannyiunk számára a hihetetlen kategóriába tartozik. Sokat dolgoztunk ezekért a sikerekért. Személy szerint elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy sikerült dupláznom” – mondta az eredményhirdetések után a kiváló játékos.

Nagy Zoltán szövetségi kapitány a világbajnokság előtti sajtónyilatkozataiban azt hangoztatta: minél több döntős helyezés kellene...

Nagyon sok álmunk valóra vált ezen a vb-n. A finálés napon egyedül férfi egyéniben nem játszottunk döntőt, de ott is lett egy érem, miután Blázsovics Ádám megnyerte a bronzmeccset. Eddig is elmondható volt a magyar játékosokról, hogy a világ legjobbjai közé tartoznak, de a nürnbergi-világbajnokságon megerősítettük pozícióinkat” – összegzett a kapitány.

Forrás, fotó: Bányász Árpád/Magyar Teqball Szövetség