Tájékozódási búvárúszó Eb - A csapatvezető szerint egységes válogatott versenyzett Berlinben

Készült2024-09-13

Tájékozódási búvárúszó Eb - A csapatvezető szerint egységes válogatott versenyzett Berlinben

A magyar búvárúszók Berlinben is letették névjegyüket. A válogatott összesen 20 éremmel zárta a 2024-es Tájékozódási Búvárúszó Európa-bajnokságot, ezzel az egyik legsikeresebb kontinensbajnoki szereplést produkáltak.

Drimál Bálint csapatvezető szerint egységes magyar válogatott utazott Berlinbe. „Felkészült nemzeti csapattal vágtunk neki az idei kontinensbajnokságnak. Bár voltak nehézségeink az elején a szél miatt, hiszen a Störitzsee tó víze eléggé hullámzott, így még a legtapasztaltabb búvárokat is megtudták lepni a körülmények” – kezdte értékelését a csapatvezető.

„A válogatott háza táján azonban mindenki hozzátette a saját tudását a nagy közös sikerhez. Mindenki segítette a másikat. Külön köszönöm az edzők, Kosztin Tibor és Gurisatti Róbert munkáját. Ez vezetett a 20 éremhez.” – tette hozzá Drimál Bálint.

A berlini Európa-bajnokságon a nemzeti csapat tagjai – az összes kategóriát és korosztályt beleszámítva – 12 arany-, 3 ezüst-, és 5 bronzérmet szereztek.

Tájékozódási búvárúszásban Monk, csillag, öt bója, szlalom, paralel és csoportos számokban rendeznek versenyeket, ezekben külön-külön bajnokokat is avatnak.

Forrás: Bányász Árpád