Szkander: Országos bajnoksággal fejeződött be a 2022-es szezon

Készült2022-12-05

Szkander: Országos bajnoksággal fejeződött be a 2022-es szezon

Fülöpszálláson rendezték meg az országos bajnokság utolsó fordulóját, ahol gigamezőny jött össze. A Magyar Szkander Szövetség információi szerint több, mint 280 nevezéssel zárult a 2022-es szezon.

„Egyre több az új arc, úgy gondolom, hogy a klubok kiváló munkát végeznek. Amellett, hogy versenyről-versenyre felkészítik a szkanderosokat, a toborzásba is nagy energiát fektetnek. Ez az egyes ob-fordulók alkalmával meg is látszik.” – értékelt Csabai Atilla, a hazai szövetség elnöke.

„Sok pihenés nem lesz, ugyanis január 14-én a Nemzeti Bajnoksággal már startolunk. Annak a versenynek a helyszíne a kecskeméti Malom lesz.” – mondta a sportvezető.

Az év eleje még egy fontos eseményt tartogat a sportág számára: a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) január végére hozza meg döntését a 2028-as Los Angeles-i paralimpia programjával kapcsolatban. A szkandernak pedig jó esélye van a bemutatkozásra.

2023-ban aztán Almatiban világbajnokságot, Moldovában Európa-bajnokságot is rendeznek, és Szaúd-Arábiában, Rijádban pedig lebonyolítják a Küzdősportok Világjátékát (Combat Games).

Fotó: Magyar Szkander Szövetség