Szkander – Csabai Atilla maradt az elnök

Készült2023-05-12

Szkander – Csabai Atilla maradt az elnök

Három érem a Kelet-Nyugat sorozaton

Újabb öt évre kapott bizalmat Csabai Atilla a Magyar Szkander Szövetség élén. A sportvezetőt a közgyűlés egyhangúlag választotta meg. A Világszövetség, valamint a kontinentális szervezet alelnökeként is tevékenykedő sportvezető negyedik ciklusát kezdi meg a sportág hazai irányításában elnökként.

„Megtisztelő a magyar és a nemzetközi szkanderért dolgozni. Egyben felelősség is, hiszen az előttünk álló évtizedben konkrét elképzeléseink vannak abban, hogy hova fejlődhet a szkander. Mindenesetre idén a Küzdősportok Világjátékán ott vagyunk, célunk, hogy bemutatkozhassunk a Világjátékokon és természetesen olimpiai álmok is vannak a nemzetközi szövetségnél” – mondta Csabai Atilla.

Három éremmel zártak a magyarok a Kelet-Nyugat sorozat isztambuli állomásán. A Magyar Szkander Szövetség információi szerint a rangos sorozaton Kőváriné Ivánfi Brigitta jobb illetve bal kézzel is ezüstérmes lett, míg Lukács Varga Veronika ballal bronzérmes lett. Németh Róbert bal kézzel indult, ő negyedikként végzett. A Kelet-Nyugat sorozatban így Kőváriné Ivánfi Brigitta jutott tovább, mivel csak a döntősök lépnek a következő fordulóba.

„Egy remek szintfelmérő volt az Európa-bajnokságra készülő versenyzőinknek Rangos nemzetközi mezőnyben mérettettek meg. Egy hónap múlva Moldova ad otthont a kontinensbajnokságnak, oda Kőváriné Ivánfi Brigitta és Lukács Varga Veronika utazik majd” – összegzett Dóró Zsolt, szövetségi kapitány.