Sport és Innováció Konferencia 2024 – A párizsi olimpia elemzése és a jövő kihívásai

Készült2024-10-18

Sport és Innováció Konferencia 2024 – A párizsi olimpia elemzése és a jövő kihívásai

Október 17-én a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem adott otthont a Nemzeti Kézilabda Akadémiával közösen megrendezett Sport és Innováció Konferenciának. Az esemény központi témája a 2024-es párizsi olimpia volt, amelyet szakértők, olimpiai bajnokok és sportági vezetők részvételével elemeztek. A konferencián nemcsak az olimpiai szereplések kerültek górcső alá, hanem a magyar sport jövőjét is formáló innovációk és fenntarthatósági kérdések.

Sterbenz Tamás, a Testnevelési Egyetem rektora vitaindító köszöntőjében rámutatott, hogy bár a párizsi olimpia eredményes volt a magyar sport szempontjából, az igazi sikeresség akkor valósul meg, ha a hosszú távú hatások is érezhetőek lesznek a magyar társadalom egészére. Az eseményen három hónappal az olimpiai játékok után már nem az érzelmek domináltak, hanem a szakmai értékelés. Az úszók, vívók, öttusázók, kerékpárosok és küzdősportolók teljesítményét külön szekciókban elemezték, és a résztvevők egyetértettek abban, hogy a sporteredmények mögött álló komplex tényezők hatékony elemzése nélkülözhetetlen a további fejlődéshez.

A konferenciához kapcsolódóan klubok, sporthoz kapcsolódó cégek, szervezetek is kiállítottak a TF aulájában, itt képviseltette magát az NVESZ is, ahol játékoskeretek között mutattuk be a szervezetet, valamint a nem olimpiai sportágakat!