SOSZ-KÖZGYŰLÉS

Készült2023-05-23

SOSZ-KÖZGYŰLÉS

2023. május 18-án tartotta évi rendes küldöttgyűlését a Sportegyesületek Országos Szövetsége.

A Magyar Sport Házában megrendezett eseményen Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár többek között hangsúlyozta: idén a létszámot és a támogatás mértékét tekintve is megnövelték a kiemelt fővárosi és a vidéki klubok, valamint a HISZEK Benned Sport Programon keresztül a kis és közepes egyesületek állami támogatását.

Deutsch Tamás arról számolt be, hogy amikor 2015 decemberében átvette az elnöki posztot, 98 tagegyesülete volt a SOSZ-nak, most pedig már 878, ezekben jelenleg összesen 3200 szakosztály működik és mintegy 6000 edző dolgozik. Emlékeztetett arra is, hogy az elmúlt egy évtizedben a magyar sport valaha volt legnagyobb fejlesztése ment végbe, véleménye szerint a magyar sport ilyen kedvező helyzetben még sosem volt, mint most.

A SOSZ küldöttgyűlése egyhangúlag fogadta el a tavalyi évről készült beszámolókat, valamint az idei szakmai és költségvetési terveket. A klubok képviselői a megüresedett elnökségi helyre Ivkovicsné Béres Tímeát, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, egyben a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatóját választották meg.

A napirendi pontok között köszöntőt mondott dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, dr. Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Balogh Gábor, a Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség elnöke, dr. Bartha Csaba, a Magyar Olimpiai Bizottság operatív igazgatója, Molnár Zoltán, a Magyar Edzők Társaságának elnöke, dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke is.

Forrás: sosz.hu

Fotók: MOB-Média / Szalmás Péter