Sárkányhajózással hangolódott az NVESZ elnöksége

Készült2024-09-13

Sárkányhajózással hangolódott az NVESZ elnöksége

A nyári szünet után, szeptember 12-én tartotta soros elnökségi ülését a Nemzeti Versenysport Szövetség, ám ezúttal a Magyar Sport Háza helyett a Kopaszi-gáton, ahol a fontos döntések előtt még lapátot ragadott és csapatépítő jelleggel kipróbálta a sárkányhajózást!

A Nemzeti Versenysport Szövetség szeptember 12-én tartotta elnökségi ülését, melynek fókuszában már a jövő évei csengtui Világjátékok állt. Mondhatni hagyomány az NVESZ életében, hogy a nyarat lezárva és ráfordulva az utolsó negyedévére kihelyezett elnökségi ülést tart a szervezet csapatépítő jelleggel. Idén Járosi Péter alelnök invitálásának eleget téve, a Kopaszi-gáton találkoztak csütörtök reggel a felek, ahol egy délelőtti átmozgató sárkányhajó edzésen vettek részt.

 A kissé borúsabb idő se szegte kedvét a társaságnak, és miután már kellően begyakorolták a helyes mozdulatsorokat a lapátolástól a rajtolásig, két hajóra osztódva egy barátságos versenyzést is lebonyolított a társaság, a végeredmény természetesen döntetlen lett, így mindenkinek járt az emlékérem!

Ezután a jól megérdemelt ebéddel folytatódott a program, ahol az előétel után már a fontos napirendi pontok is terítékre kerültek. Az elnökség egyhangúlag elfogadta az összes javaslatot, döntött a jövő évi világjátékokat érintő ügyekben, mint a kiutazó csapat sport-, utazó-, valamint formaruházata és utazási kiegészítői, illetve az év vége felé esedékes a 2025-ös világjátékokat beharangozó eseményről is, valamint bemutatkozott a szervezet új munkatársa, Gróf Domonkos, aki sportszakmai koordinátorként dolgozik majd az NVESZ-családért. Az elnökségi ülésen előadást tartott Dr. Toman József az OSEI VKESZ főorvosa a válogatott sportolókat és a jövő évi Világjátékokat érintő általános tudnivalókról, őt követően pedig Dr. Tiszeker Ágnes a HUNADO ügyvezető igazgatója tartott tájékoztatást az egybegyűlteknek.