Sárkányhajó: Sikerre éhesen várják a magyarok az idei szezont

Készült2023-01-04

Sárkányhajó: Sikerre éhesen várják a magyarok az idei szezont

Eredményes 2022-es év után a sárkányhajósok bíznak a jó folytatásban. Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke és az NVESZ alelnöke, értékelte az elmúlt évet, illetve tekintett előre.

A bizonytalanságok ellenére a sportág mindkét nagy világversenyét meg tudtuk rendezni, és mindkettőn indultak magyar sportolók. Az eredmények pedig nem maradtak el. Az Egyesült Államok adott otthont a Klub Legénység Világbajnokságnak, a nemzetek közötti Európa-bajnokságot pedig Spanyolországban bonyolították le” – kezdte összegzését Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke.

Mindkét helyszínen kiváló magyar eredmények születtek.

Az Egyesült Államokban egyetemi világbajnokságot is rendeztek, itt a PEAC legénysége az ezüstérmek mellett, világbajnoki címet is megszerezte, és a Dragon Aqua SE szenior versenyzői is kiválóan szerepeltek. A spanyolországi Eb-n a nők az összes premier számban kontinensbajnokok lettek, a fiúk és a vegyes legénységeink ezüstérmekkel zártak.” – számolt be a sikerekről a sportvezető, aki a Nemzeti Versenysport Szövetség alelnökeként is segíti a nem olimpiai sportágakat.

Járosi Péter úgy látja, hogy napjainkban egy-egy szövetség irányításában nem árt az óvatosság.

Finoman fogalmazva is kiszámíthatatlan lett minden. Éppen ezért elengedhetetlen az, hogy az egyes szövetségek megfontolt döntéseket hozzanak, és reálisan tudják megítélni a sportáguk helyzetét” – mondta Járosi Péter, aki hangsúlyozta: az idei évet tekintve akkor lenne elégedett, ha a szövetség hasonló sikereket produkálna ’23-ban is, mint tavaly.

Bányász Árpád