SAJTÓKÖZLEMÉNY – Tekauer Gréta nagy lépést tett a világbajnoki kvalifikáció felé a World Mastersen

Készült2024-10-11

SAJTÓKÖZLEMÉNY – Tekauer Gréta nagy lépést tett a világbajnoki kvalifikáció felé a World Mastersen

Búcsúztak a magyar játékosok a World Masters egyenes kieséses szakaszában, csütörtökön, a legtovább Tekauer Gréta maradt talpon, aki drámai mérkőzésen maradt le a szombati, színpadi küzdelmekről, nagyon csalódott azonban így sem lehet.

Az Érd-El SE 21 éves játékosa stabil teljesítménnyel menetelt a legjobb nyolcig, ahol döntő legben maradt alul az előző körben Ihász Veronikát is búcsúztató Irina Armstronggal szemben. A rutinos, orosz származású, német játékos korábban ötödik is volt a világranglistán, jelenleg a 14. helyen áll. A karrierje első World Masters versenyén szereplő Tekauer ezzel az 5. helyen végzett, amely az eddigi legjobb magyar eredmény felnőtt korosztályban. Nincs azonban oka szomorkodni a párosban friss Európa-bajnoki bronzérmes dartsosnak, mert sokkal közelebb került ahhoz, karrierje során először ott lehessen a WDF Lakeside-i világbajnokságán, mivel a kvótákért folyó küzdelemben legtöbb riválisát maga mögé utasította, és rendkívül kevés olyan verseny van hátra a szezonban, amelyen pontokat lehet gyűjteni a kvalifikációhoz.

A női mezőnyben Bogár Alexandra és Erdei Nóra szerepelt még a csütörtöki, egyenes kieséses szakaszban. Előbbi az első körben kiesett, de elégedett szereplésével, mivel elsődleges célja az volt, hogy a csoportból tovább jusson, s Erdei is boldog, hiszen karrierje során többször is kivívta az indulás jogát az eseményen, ám ez volt az első alkalom, hogy a hazai rendezés miatt végre ki tudta használni a lehetőséget, ráadásul az egyenes kieséses szakaszban is nyert mérkőzést, így a 64-es táblán zárta a viadalt.

A Férfiak közül Jehirszki György jutott a legtovább, őt ugyancsak fordulatos mérkőzésen, döntő legben győzte le a címvédő Wesley Plaisier a legjobb 32 között. Jehirszki saját bevallása szerint az idei évben kezdte igazán komolyan venni az élsportot, s meg is van az eredménye, hiszen három meccsnyila is volt a holland ellen. Az első felnőtt idényét taposó Borbély András és a szegedi Németh Szabolcs a 128, Végső János a 64 között búcsúzott.

Ifjúsági játékosaink remekeltek a csoportkörben, a fiúk között 12-en, a lányoknál Turai Krisztina és Rábaközi Hanna szerepeltek az egyenes kieséses szakaszban. Csóka Dániel és Rábaközi Hanna is a 16 között, vagyis kilencedik helyen zárta a tornát, ezzel ők lettek az ifjúsági válogatott legjobbjai – s Rábaközi Tekauerhez hasonlóan közelebb került ahhoz, hogy decemberben a lakeside-i színpadon is kipróbálhassa magát.

Pénteken a World Opennel és a soft szakági ranglistaversennyel folytatódik a program a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

 

Kép: Pixabay