Prés Nándor ezüstérmet szerzett a WDF bronz kategóriás ranglistaversenyén

Készült2024-02-27

Prés Nándor ezüstérmet szerzett a WDF bronz kategóriás ranglistaversenyén

Az elmúlt hétvégén rendezték Somorján a Nemzetközi Darts Szövetség (WDF) égisze alá tartozó Slovak Open versenyhétvégét, amelynek keretei között a felnőtteknél szombaton ezüst, vasárnap bronz ranglistaversenyt rendeztek, míg az ifjúsági korosztályban arany, illetve ezüst kategóriában mérhették össze erejüket az U18-as játékosok.

A férfiak között szombaton Kovács Patrik jutott a legtovább, a legjobb négy között kapott ki szoros mérkőzésen a végső győztes szlovén Benjamin Pratnemertől. A budapesti Honvéd Auróra Sportegyesület játékosa, a román színekben versenyző marosvásárhelyi Kádár László végzett a második helyen. Vasárnap Jehirszki György simán, 4-1-re búcsúztatta az első kiemelt Darren Johnsont az ötödik fordulóban, de a legjobb nyolc között búcsúzott. Döntőbe jutott viszont Prés Nándor, aki végül 5-2-re kapott ki az ötödik kiemelt Antony Allentől.

 

A nőknél az ezüst kategóriás viadalon a negyeddöntő volt a végállomás Oláh-Csombok Krisztinának, Bogár Alexandrának és Ihász Veronikának is, másnap Tekauer Gréta jutott a legmesszebb, a negyeddöntőben búcsúzott.

 

Az ifjúsági versenyeken a fiúknál szombaton Ónodi Csongor és Szoták Balázs szembe került egymással a negyeddöntőben, a találkozó Ónodi 4-3-as győzelmével zárult, aki megnyerte az arany kategóriás ranglistaversenyt. A lányoknál a világbajnoki ezüstérmes Turai Krisztina attól az angol Paige Paulingtól kapott ki a fináléban, aki a felnőttek között is győzni tudott. Vasárnap sem maradtunk érem nélkül: Rábaközi Hanna bronzéremmel zárta a megméretést.

 

Kovács Patrik így a 17. a világranglistán, míg a kelet-európai rangsorban az élen áll, megelőzve Kádár Lászlót. A nőknél Ihász Veronika a 20., és a regionális ranglistát Kovácshoz hasonlóan vezeti a két cseh, Jitka Císarová és Anna Votavová előtt, s a jelenleg 4. helyen álló Tekauer Gréta is egyre feljebb zárkózik.

 

Forrás: MDSZ Sajtó