Papírforma eredmények és elismerések a Magyar Kupán

Készült2022-11-14

Papírforma eredmények és elismerések a Magyar Kupán

Aerobik: Farkas Balázs edzőként, Bali Dániel pontozóként vett részt a Magyar Kupán, ahol díjazták a Világjátékokon remekül szereplő versenyzőket is.

Mozgalmas volt az aerobikosok Magyar Kupája a Folyondár Vasas Sport- és Táncközpontban: a különböző kategóriák győztesei mellett a legeredményesebb és a legtöbb versenyzőt indító klubot is díjazták - mindkét elismerést a FLEX HD SE zsebelte be, immár tizenhetedik alkalommal -, továbbá jutalmazták a világbajnokságon és a Világjátékokon kiválóan szerepelt sportolókat is.

A kétnapos megmérettetésen a legeredményesebb versenyzők közül Bali Dániel pontozóként vett részt, míg Farkas Balázs edzőként volt jelent a megmérettetésen. Az eredményekről bővebben a Magyar Torna Szövetség oldalán tájékozódhatnak.

A viadal végén díjazták az egyesületeket is: a legeredményesebb és a legtöbb versenyzőt indító klub is a Flex HD SE lett, az elismerést Kovácsné Laurinyecz Julianna, a klub elnöke-szakmai vezetője vette át Schmittné Makray Katalintól és dr. Csutora László elnöktől.

Ezt követően emlékplakettet kaptak a világbajnokságon, illetve a Világjátékokon szerepelt magyar delegáció tagjai. Emlékeztetőül: az aerobikosok minden kategóriában érmet szereztek a Birmingham városában megrendezett nyári Világjátékokon: vegyespárosban és csoportban második, trió és aerodance versenyszámokban pedig az első helyen végeztek.

Vargáné Andrejkó Edina, a Nemzeti Versenysport Szövetség főtitkára is jelen volt a plakettek átadásánál.

"Nagy öröm volt látni ismét a formaruhában a sikeres versenyzőinket, mindenki mosolygott és élvezte a versenyt. Számunkra megtiszteltetés, ha újra és újra elismerhetjük azokat, akik rengeteg örömet szereztek nekünk a játékokon" - mondta büszkén a főtitkár.

A Magyar Kupán tiszteletét tette továbbá Berki Krisztián, a Magyar Torna Szövetség sportigazgatója, és Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára is. Az aerobikosok számára ezzel lezárult az idei versenyszezon.

"Nagyon jó versenyt zártunk, rengetegen voltak kint a két nap alatt, emellett összesen 300-nál is több gyakorlatot mutattak be versenyzőink. Azt tudom mondani, hogy ez egy nagyon jó hangulatú két nap volt, igazi ünnep számunkra, hiszen elképesztő eredményeket produkáltak sportolóink" - összegzett Árva Márta versenyigazgató.

Legeredményesebb egyesület: 1. FLEX HD SE 2. Óbudai WDSE 3. PSN Zrt. Legtöbb versenyzőt indító egyesület: 1. FLEX HD SE 2. Spartacus TC 3. PSN Zrt.

Forrás, fotó: MATSZ, NVESZ