PADEL4ALL: Nemzetközi roadshow Budapesten

Készült2023-03-14

PADEL4ALL: Nemzetközi roadshow Budapesten

Az esemény négy országon száguld át, népszerűsítve a mozgást, az egészséges életmódot, és természetesen a padelt. Az elsőt Varsó rendezte, a másodiknak pedig Budapest ad otthont április 17-23. között az Etele Plázában.

PADEL4ALL avagy mozogjunk többet éljünk egészségesebben ismerjünk meg új embereket tartozzunk közösséghez legyen a padel mindenkié! Ez a mottója az izgalmas programokkal teli roadshow-nak, amelynek Budapest lesz a második állomása.

Az Etele Plázában megrendezendő esemény hat napjára a Magyar Padel Szövetség folyamatos, színvonalas, szórakoztató programokat tervez, amelyek bizonyítják majd, hogy a padel valóban mindenkié lehet. Láthatnak profi mérkőzéseket, hírességek összecsapását, egykori labdarúgók közötti nemzetek ligáját, kipróbálhatják a sportágat és közben jól szórakozhatnak április 17-23. között.

A padel a tenisz és a fallabda legjobb elemeit ötvözi. Párok játsszák egymással szemben egy 10×20 méteres „mini teniszpályán” speciálisan a sportág számára kifejlesztett padelütővel és labdával. A padelütő jóval könnyebb, mint a teniszütő, könnyebben is kontrollálható vele a játék.

A küzdőteret üvegfal és részben kerítés veszi körül, a két térfelet pedig háló választja el, épp úgy, mint a teniszben. A játékszabályok megegyeznek a teniszével, annyi kiegészítéssel, hogy az oldalsó és a hátsó falat is be lehet vonni a játékba, a falról visszapattanó labdának is van szerepe a játékban.

Jelenleg több mint 25 millióan padeleznek, a világ több mint 90 országában, míg a padelpályák száma évente több mint 20%-al növekszik. A sport „bölcsőjének” tekinthető Spanyol piac mellett, Franciaországban, Belgiumban, Svédországban, Finnországban és Portugáliában is óriási növedésnek indult a sport – Olaszországban is több mint 5000 pálya létezik.

A Magyar Padel Szövetség (MAPASZ) 2016-ban alakult. Az első nyilvános szabvány pályát 2017-ben adták át, napjainkban 36 pálya üzemel 16 helyszínen, négyszer több, mint 2020-ban, 13 pálya épül jelenleg A Hungarian Padel Tour 2017-ben indult, idén 17 állomásos versenysorozata van A magyar ranglistán több, mint 250 játékos szerepel, több, mint 600 regisztrált versenyző van, a hazai padel játékosok becsült száma jelenleg 3000, mely évről évre duplázódik 2022-ben megrendezésre került az I. Junior Országos Padel Bajnokság.

Forrás, fotó: MAPASZ