Négy aranyérmet nyertek a magyar kick-boxosok a plovdivi Európa-kupán

Készült2024-04-23

Négy aranyérmet nyertek a magyar kick-boxosok a plovdivi Európa-kupán

Négy arany-, négy ezüst- és három bronzérmet hoztak a felnőtt magyar versenyzők a kick-box sportág Európa-kupa sorozatának bulgáriai állomásáról. A Plovdiv városában megrendezett versenyen 21 ország több mint 800 sportolója húzott kesztyűt. Az éremtáblázaton Magyarország a harmadik helyet érdemelte ki.

Az Európa-kupán a felnőttek között négy magyar aranyérem született. Ebből a pointfightingosok zsebeltek be hármat is: a férfiaknál Bondár Dániel, a nőknél pedig az egy héttel korábban a szarajevói Európa-kupán is elsőséget szerzett Haider Katrin diadalmaskodott. Rajtuk kívül a csapatversenyek során a dobogó tetejére állhatott fel a nőknél a Halker-Király Team együttese is, amelynek egyik tagja, Busa Andrea egyéniben egy ezüstöt is szerzett.

Szintén aranyéremmel utazhatott haza Bulgáriából Száraz Gergő. A tatamin zajló, félerejű technikákat megengedő szabályrendszerekben már több világbajnoki címmel rendelkező magyar kick-box klasszis mostanában a kiütésre menő ringes szabályrendszerek egyikében, a K1-ben próbálgatja magát. A sokoldalú harcos Plovdivban sikerrel járt, miután a 63,5 kg-os súlycsoportban a legjobbnak bizonyult.

Kick-box Európa-kupa, Plovdiv, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:

Férfiak:

57 kg: 1. Bondár Dániel

Nők:

50 kg: 3. Petró Lili és Török Szonja

60 kg: 2. Busa Andrea

70 kg: 2. Haider Katrin

+70 kg: 1. Haider Katrin

Csapat: 1. Halker-Király Team

 

Full-contact:

Nők:

52 kg: 3. Kamarás Petra

 

K1:

Férfiak:

63,5 kg: 1. Száraz Gergő

Nők:

52 kg: 2. Bálint-Pálfi Viktória

60 kg: 2. Kovács Laura Fanni

 

Száraz Gergő pirosban

 

Forrás: Turák Péter/MKBSZ Sajtó