Ne Parázz! Tanévnyitó sportnap: egy nap, ami erőt ad és inspirál

Készült2024-09-19

Ne Parázz! Tanévnyitó sportnap: egy nap, ami erőt ad és inspirál

A Magyar Paralimpiai Bizottság, a Mozgásjavító EGYMI, a FODISZ (Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége), valamint a Paraktív Alapítvány ebben az évben is megrendezte a Ne Parázz! Tanévnyitó sportnapot, melyet fogyatékossággal élő gyermekek számára szerveznek. Az esemény egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy a diákok testközelből megismerhessék a parasportágakat, valamint találkozzanak példaképeikkel, akik élen járnak a parasportok világában.

A sportnap különleges vendégei között köszönthettük a Mozgásjavító EGYMI egykori tanulóit, akik mára már világraszóló sikereket értek el a sport világában. Az eseményen részt vett Kiss Péter Pál, paralimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakos, Nagy Vivien, Európa-bajnoki érmes boccia versenyző, valamint Száraz Evelin, világbajnoki bronzérmes paraúszó és Simon Dániel paraszaknderes. Ezek a kiváló sportolók nem csupán eredményeikkel, hanem kitartásukkal, bátorságukkal is inspirációt nyújtanak a fiatal generáció számára.

Az eseményre 2024. szeptember 19-én, csütörtökön került sor a Mozgásjavító EGYMI Mexikói úti intézményében mintegy 200-250 diák részvételével. A sportnapra érkező gyermekek kipróbálhatták a parasportok széles palettáját, és testközelből élhették át, hogy a sport mennyi erőt és önbizalmat tud adni, függetlenül a fizikai korlátoktól.

A Ne Parázz! Tanévnyitó sportnap célja, hogy erősítse a fiatalokban a sport iránti szeretetet és hozzájáruljon ahhoz, hogy felfedezzék saját képességeiket, leküzdve a társadalmi előítéleteket. A rendezvény kitűnő alkalom arra is, hogy a résztvevők közelebbről megismerjék a fogyatékossággal élők sportját és közvetlen kapcsolatba kerüljenek a hazai parasport kiválóságaival.

Ez a nap nem csak a sporté, hanem a közösségépítésé is volt, amely lehetőséget biztosított a gyermekeknek arra, hogy felfedezzék a sportban rejlő lehetőségeket és új barátságokat kössenek. A Ne Parázz! Tanévnyitó sportnap valódi ünnep mindazok számára, akik hisznek abban, hogy a sport mindenkié!