Nagyüzem az autó- és motorsportban, de a szkander vb-n és egyéb versenyeken is szoríthatunk a magyaroknak

Készült2022-10-20

Nagyüzem az autó- és motorsportban, de a szkander vb-n és egyéb versenyeken is szoríthatunk a magyaroknak

Tagszövetségeink versenyzői számos eseményen bizonyíthatnak ezen a hétvégén is, illetve a már zajló szkander-vb-n, illetve nemzetközi squash viadalon is drukkolhatunk a mieinknek.

Zajlik a 43. Szakander- és 24. Paraszkander Világbajnokság Antalyában. A magyarok mérkőzéseit itt követhetik.

Ma kezdi meg szereplését Iszlámábádban Farkas Balázs a 30 ezer dollár összdíjazású PSA Challenger Tour tornán. A nyolc közé jutásért egy pakisztánit kell legyőznie a világranglista 58. helyén álló magyar fallabdázónak. A kiváló versenyzőnek idén még négy tornája lesz, s reméli, hogy sikeresen, illetve a legjobb 50 között zárja az évet.

Szintén ma kerül sor a Sportforum Hungary 2022 konferenciára. A Puskás Arénában zajló eseményen a sportélet meghatározó szereplői vesznek részt, és általuk betekintést nyerhetünk a sportpiac aktualitásaiba, nemzetközi trendekbe, fejlesztésekbe, illetve a jövő stratégiai irányvonalaiba. Bővebben a korábbi cikkünkben tájékozódhatnak.

A motorosoknál nagyüzem lesz a hétvégén. A Magyarország Nyílt Nemzeti Country Quad Bajnokság Vitnyéden, a XXXIX. Királyválasztó - Full-Gas - IPONE Endurocross Bajnokság és Kupa Piliscséven 22-én rajtol, a Magyarország Nyílt Nemzeti Classic Motocross Bajnokság Somogyváron, a Magyarország Nyílt Nemzeti Short Track Quad Bajnokság és a Magyarország Nyílt Nemzeti Quad Track Bajnokság Felsőtárkányban, az AMZS-MAMS Salakmotoros Egyéni Bajnokság Debrecenben pedig 23-án zajlik majd.

Molnár Martin ismét Lonatóban versenyez. A tehetséges gokartos a hétvégén a ROK Cup Superfinal 2022-n áll rajthoz, amelyre egy ötödik hellyel melegített be. Az autósportosoknál is számos versenyre kerül sor, az autószlalomtól a gokartig. A programot itt tekinthetik meg.

A karatésoknál WKF Diákolimpia lesz. A Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban 22-én 10 órától feszülnek egymásnak a fiatal harcosok.

Szegeden, az Etelka sori sportcsarnokban rendezik pénteken az Integrált Országos Görkorcsolya Versenyre. A viadal fővédnökének Süli Andrást, a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség elnökét kérték fel. Az esemény rendezője, a Tornádó Team Szeged, hiszen a szövetségi és az egyesületek is fontosnak tartják a versenyt kiíró Magyar Speciális Olimpiai Szövetség munkáját! Integrált versenylehetőséget biztosítanak értelmi fogyatékossággal élő és ép sportolók részére. Az esemény egyben a görkorcsolya sportág fontos hazai toborzója is.

Fotó: WAF

Molnár Martin Racing/Magyar Motorsport Szövetség/Tornádó Team Szeged