Multisport világversenyekre jutottak ki a kick-boxosok

Készült2022-11-26

Multisport világversenyekre jutottak ki a kick-boxosok

A törökországi Eb több olyan magyar eredményt is hozott, amelyeknek köszönhetően a legjobbjaink kvalifikálták magukat a 2023-ban sorra kerülő Európa Játékokra, illetve a Küzdősport Világjátékokra.

A kick-box kontinensviadal jelentőségét növelte, hogy egyben kvalifikációs verseny is volt a jövő évi lengyelországi Európa Játékokra, valamint a szaúd-arábiai Küzdősport Világjátékokra.

A 2028-as Los Angeles-i olimpiai részvételre pályázó sportág mindkét nagyszabású multisport rendezvényen teljes jogú tagként vesz részt. Az Európa Játékokon három-három férfi és női pointfighting, férfi és női full-contact, valamint két-két férfi és női light-contact súlycsoportban rendeznek versenyeket.

A részvételre a kiválasztott kategóriákban a törökországi Eb első nyolc helyezettje szerzett jogot. Ez alapján az Európa Játékokon nyolc magyar sportoló vehet részt:

Veres Richárd (pointfighting 63 kg), Török Szonja (pointfighting 50 kg), Busa Andrea (pointfighting 60 kg), Kondár Anna (pointfighting 70 kg), Czégény Cintia (full-contact 60 kg), Száraz Gergő (light-contact 57 kg), Fésű Lajos (light-contact 79 kg) és Nagy Rita (light-contact 60 kg).

A Küzdősportok Világjátékán a low-kick és a pointfighting szabályrendszerekben bonyolítanak le küzdelmeket három-három férfi és női súlycsoportban - ezekbe az Európa-bajnokság első négy helyezettje kvalifikálta magát. Eredményükkel három magyar magyar kick-boxosnak biztos a részvétele:

Zajácz Bence (pointfighting 69 kg), Fésű Lajos (pointfighting 79 kg) és Kondár Anna (pointfighting 70 kg).

Forrás, fotó: MKBSZ