Mindkét magyar felnőttválogatott a második helyen zárta az I. Czitrom András Hungária Kupát, amelynek zárónapján izgalmakban és fordulatokban sem volt hiány.

Készült2023-10-23

Mindkét magyar felnőttválogatott a második helyen zárta az I. Czitrom András Hungária Kupát,  amelynek zárónapján izgalmakban és fordulatokban sem volt hiány.

A floorball egyik magyar származású alapítójának, Czitrom Andrásnak a tiszteletére rendezte meg a Magyar Floorball Szakszövetség első ízben a Hungária Kupát a hétvégén az érdi Batthyány Sportiskola Sportcsarnokában. Az eseményen a magyar férfi, a női felnőtt valamint U19 lány válogatottakon kívül további 4 ország képviseltette magát. Az U19 lány csapat a már a világbajnokságra, míg a férfi válogatott a jövő év eleji világbajnoki selejtezőre készült.

Már az első napon egymást érték a látványos mérkőzések, de vasárnapra is maradtak izgalmak.

Az olaszok elleni bravúr után a világranglistán nálunk előrébb jegyzett szlovénokat is megtréfálta volna a magyar férfiválogatott, de a 4-2-es vezetés ellenére végül ellenfelünk nyerte 6-4-ra a mérkőzést.

Férfi torna végeredménye:

I. helyezett:    Szlovénia

II. helyezett:   Magyarország

III. helyezett:  Olaszország

 

Alakulóban lévő felnőtt női válogatottunk büntető párbajban maradt alul az osztrákokkal szemben, így végül a második helyen végzett a hölgyek tornáján.

Női torna végeredménye:

            I. helyezett     Ausztria

            II. helyezett    Magyarország

            III. helyezett   Magyar U19 válogatott

 

Forrás: MFSZ Press Team