Mától felbőgnek a motorok, indul a Motorsport Games

Készült2022-10-27

Mától felbőgnek a motorok, indul a Motorsport Games

A második Motorsport Games-re az FIA 80 ország ezer indulóját várja. A ma rajtoló küzdelmekben a magyar csapat tizenegy fővel képviselteti magát az autósok "olimpiáján".

Két év kényszerszünet után az idén októberben újra megrendezik a Motorsport Games-t, azaz az autósport olimpiáját, melynek első kiadását még 2019-ben bonyolították le Rómában, valamint a közeli Vallelunga versenypályán. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által 2019-ben életre hívott első motorsportjátékokon 51 ország versenyzői mérték össze tudásukat hat kategóriában. Az akkori viadalon hat fős csapat képviselte Magyarországot, a legjobb eredményt Formula-4-ben Tóth László érte el egy negyedik és egy hetedik hellyel.

A koronavírus-járvány 2020-ban és 2021-ben nem tette lehetővé, hogy megrendezzék a második Motorsport Gamest, amelyre viszont az idén sor kerülhet, a korábban bejelentett házigazda pedig nem változott: a Paul Ricard versenypálya és környéke ad otthont a jóval nagyobb szabású, immár 17 kategóriát felvonultató autósport olimpiának.

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) a beérkezett jelentkezések elbírálása után kiválasztotta azt a tizenegy versenyzőt, aki az október 26. és 30. között sorra kerülő Motorsport Games-en hét kategóriában képviseli majd Magyarországot. Az MNASZ döntése értelmében a Forma-4-esek között Kovács Zénó, a László Martin, Berendi Dávid duó Rally2-ben, crosscar-ban Csuti Kristóf, gokart szlalomban Szabó Ádám és Horn Lilla, gokart sprintben Juráncsik Balázs, szlalomban Bognár Martin és Deák Tünde, driftben Utasi Péter, e-sportban, azaz a szimulátorosok között pedig Artzt Kristóf indul magyar színekben a viadalon.

Öröm, hogy az első Motorsport Games után a másodikon is részt tudunk venni, és a mi csapatunk létszáma is bővült, több versenyzővel leszünk érdekeltek, mint voltunk Rómában. Az utánpótlás fejlesztésén mindig lehet és kell is dolgozni, de ez a fiatal és lelkes magyar válogatott a bizonyíték arra, hogy a magyar autósportban igenis vannak tehetségek, feltörekvő versenyzők, akik egy ilyen eseményen is büszkén képviselhetik a magyar színeket. Természetesen nagyszerű lenne, ha minden magyar induló kiváló eredményeket érne el Franciaországban, de terhet és nyomást semmiképp sem szeretnénk rájuk helyezni. Úgy gondolom, mindannyian érzik a Motorsport Games jelentőségét és fontosságát, és biztos vagyok benne, hogy a legjobb tudásuk szerint, felkészülten képviselik majd hazájukat az eseményen” – mondta Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke.

További hírekért, eredményekért kattintson ide.

Forrás, fotók: auto-sport.hu/MNASZ