Magyarország ad otthont a 2024-es WDF World Masters dartsversenynek

Készült2024-10-04

Magyarország ad otthont a 2024-es WDF World Masters dartsversenynek

A darts sportág egyik legrégebbi és legrangosabb versenye, a World Masters, idén először Magyarországon kerül megrendezésre, ami egy mérföldkő a hazai darts életében. Az esemény helyszínének kiválasztása mögött komoly sportdiplomáciai erőfeszítések állnak, amelyeket a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Sportügynökség támogattak. A 2024-es WDF World Masters októberben Budapestre érkezik, egy olyan országba, amely nem számít tradicionális dartsnemzetnek, így a sportág történetében egyedülálló alkalomnak számít.

A World Masters 1974 óta írja történetét, és a világ egyik legrégebbi nemzetközi dartsversenyeként számos híres dartsjátékos tette le itt a névjegyét. Az esemény hírnevét olyan legendák emelték, mint Eric Bristow, Phil Taylor vagy Steve Beaton. A későbbi PDC sztárjai közül többen is megfordultak ezen a viadalon, például Michael van Gerwen, Glen Durrant, vagy Raymond van Barneveld. A női mezőnyben is kiemelkedő játékosok szerepeltek: Fallon Sherrock, Lisa Ashton és a címvédő Beau Greaves is emlékezetes eredményeket ért el.

Kísérőversenyek és programok

A World Masters mellett számos kísérőverseny is zajlik majd. A Nemzetközi Darts Szövetség (WDF) a verseny keretében tartja a World Open elnevezésű gold kategóriás ranglistaversenyt, amelynek győztese kvalifikálja magát a legendás Lakeside-i világbajnokságra. Emellett a világbajnoki selejtezőtornák is lezajlanak, ahol férfiaknál, nőknél, ifjúsági fiúknál és lányoknál kvóták találnak gazdára.

A Magyar Darts Szövetség első alkalommal rendez nemzetközi soft és steel darts versenyt egy helyszínen, amivel a sportág két szakága között hidat kíván építeni. Emellett kiállítások, szakmai tárgyalások és az Erasmus+ program is szerepel a programban, melynek célja a nők, ifjúsági játékosok és paradartsosok bevonása a sportágba.

Programterv

  • Október 9. (szerda): World Masters felnőtt csoportmérkőzések
  • Október 10. (csütörtök): Felnőtt kieséses szakasz, ifjúságiak mérkőzései
  • Október 11. (péntek): World Open gold kategóriás verseny, IDF Champions League
  • Október 12. (szombat): Ifjúsági világbajnoki selejtező, World Masters elődöntők és döntők
  • Október 13. (vasárnap): Felnőtt világbajnoki selejtező

Az esemény nemcsak a versenyzőknek, hanem a darts iránt érdeklődő közönségnek is izgalmas és színes programokat kínál, amely remek lehetőség a sportág hazai népszerűsítésére. Az eseménynek október 9. és 13. között a BOK Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok ad otthon!

Forrás: Magyar Darts Szövetség
Kép: Pixabay