Magyar utánpótlás sikerek a Soft EDU Európa-bajnokságon és a Steel International Youth Challenge-en

Készült2024-06-13

Magyar utánpótlás sikerek a Soft EDU Európa-bajnokságon és a Steel International Youth Challenge-en

A magyar darts utánpótlás csapat kiemelkedő eredményekkel zárta a Soft EDU Európa-bajnokságot és a Steel International Youth Challenge-et. A Bakk Józsué, Ifj. Málik István, Sepsi Ádám és Volenszki Bence összeállítású csapatunk egészen a döntőig menetelt, ahol végül szoros küzdelemben, 4–5 arányban maradt alul. Ezzel megszerezte az előkelő második helyet, ami hatalmas büszkeség a magyar darts számára.

Soft EDU Európa-bajnokság – egyéni verseny eredmények (06.10.)

 

A nők között Erdei Nóra a legjobb magyar versenyzőként a 49. helyen végzett a 160 induló közül. Őt követte Cserpes Ágnes, Szolnoki-Vaskó Angéla és Tekauer Gréta, mindhárman a 65. helyen zártak, míg Incze Viktória a 97. helyet szerezte meg.

 

A férfiak mezőnyében, ahol 283 induló versenyzett, Bagi János a 49. helyen végzett. Sztvorecz László a 65. helyet szerezte meg, míg Takács Gábor a 97. helyen zárt. Darányi Zoltán és Kámán Lehel a 129. helyen végeztek.

 

Az utánpótlás korosztályban Volenszki Bence a 7. helyet szerezte meg az U15-ös kategóriában, Ifj. Málik István pedig kiválóan szerepelt az U18-as kategóriában, ahol a 3. helyen zárt. Sepsi Ádám a 13. helyen, míg Bakk Józsué a 17. helyen végzett.

 

Soft EDU Európa-bajnokság – páros verseny eredmények (06. 11.)

 

A női párosok között Tekauer Gréta és Erdei Nóra a 9. helyet szerezték meg a 64 induló páros közül. Kövesdi Andrea és Cserpes Ágnes a 33. helyen, míg Szolnoki-Vaskó Angéla és Incze Viktória a 49. helyen zárták a versenyt.

 

A férfiak páros versenyében Kámán Lehel és Darányi Zoltán, valamint Takács Gábor és Sztovercz László egyaránt a 33. helyen végeztek a 154 induló páros közül.

 

Ifj. Málik István kiemelkedő teljesítményt nyújtott, és az egyéni 501 MO U18 kategóriában a soft EDU Európa-bajnokságon a 3. helyen végzett Benidormban.

 

Steel International Youth Challenge

 

A Steel International Youth Challenge során a magyar csapat szintén fantasztikus eredményeket ért el. Az U18 páros kategóriában Kaszás Marcell és Marie Messner az első helyet szerezték meg, míg Császár Csaba és Fraya Gjol-Nestved a harmadik helyen végeztek.

 

Az U18 TriTeam meglepetés csapatversenyben a Super Darts csapat, amely Hendrik-Einar Anderle, Petrács Gergő és August Kofoed Villumsen összeállítású, az első helyen végzett. A The Best 3 csapat, melynek tagjai Csóka Dániel, Yannick Mader és Noah Hanfland voltak, a második helyet szerezte meg.

 

Az U23-as lányok egyéni versenyében Sipos Dorina az első, Bokros Vivien a második, és Kovács Tamara a harmadik helyet szerezték meg. Az U23-as fiúk egyéni versenyében Borbély András az első, Farkas Gergő a második, Marcel Schlupfinger és Ancsin László pedig holtversenyben a harmadik helyen végeztek.

 

A páros versenyben Kelemen Péter és Borbély András az első helyet szerezték meg, míg Neumajer Gergő és Farkas Gergő a második helyen végeztek. Kelemen Dániel és Ancsin László, valamint Robbie Curran és Adam Dee pedig a harmadik helyen zártak.

 

A magyar csapat összetettben is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, megszerezve az első helyet, megelőzve Ausztriát és Németországot.

 

Gratulálunk minden résztvevőnek és edzőnek, akik hozzájárultak ezekhez a fantasztikus eredményekhez! Hajrá magyar darts!