Magyar Korfball Csapat: Készen állunk a Strandkorfball Világkupára!

Készült2024-08-22

Magyar Korfball Csapat: Készen állunk a Strandkorfball Világkupára!

A Magyar Korfball Szövetség örömmel jelenti be, hogy a nemzeti csapatunk felkészült a 2024-es Strandkorfball Világkupa utolsó előtti fordulójára, amelyre augusztus végén kerül sor. A tornát idén a gyönyörű belga város, Temse látja vendégül, ahol a világ legjobb korfball csapatai mérik össze tudásukat a homokos pályákon.

A magyar csapat, amely az előző évek sikeres szereplései után ismét a világ élvonalában szeretne maradni, intenzív felkészülésen van túl. A játékosok nemcsak technikai és taktikai tréningeken vettek részt, hanem az új, strandkorfball-specifikus stratégiák elsajátításán is dolgoztak. A csapat célja, hogy a legjobb formájukat mutassák, és méltóképpen képviseljék Magyarországot a nemzetközi porondon és kiharcolják a részvételt a 2025-ös Világjátékokra.

„Nagyon izgatottak vagyunk a közelgő tornával kapcsolatban. Az eddigi felkészülésünk rendkívül intenzív volt, és mindent megtettünk annak érdekében, hogy felkészülten érkezzünk a versenyre” – mondta Hack Barnabás, a magyar csapat vezetőedzője. „A beach korfball kihívásai különlegesek, de biztos vagyok benne, hogy a játékosaink képesek lesznek megugrani ezt a lécet. A csapat szellemileg és fizikailag is készen áll, és reméljük, hogy a szurkolóink is ott lesznek velünk, hogy támogassanak minket. Nem a miénk a legkönnyebb ág, ráadásul igen hamar összekerülhetünk Portugáliával, akiknél mindenképpen előrébb kell végeznünk a tornán, ha már most szeretnénk kivívni a kvalifikációt a Világjátékokra.”

A Strandkorfball Világkupára készülő csapat minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektet a szurkolói támogatásra. A szurkolók és a média érdeklődésére is számítunk, és örömmel osztjuk meg a tornával kapcsolatos friss információkat és eredményeket. A mérkőzések az alábbi linken lesznek követhetőek: IKF Beach Korfball World Cup (Europe) 2024 - YouTube

Menetrend:

2024. augusztus 24. szombat

10:40: Magyarország - Argentína

14:00: Magyarország - Ausztrália

15:00: Marokkó - Magyarország

16:40: Hollandia - Magyarország

2024. augusztus 25. vasárnap

Negyeddöntők, elődöntők, helyosztó mérkőzések

 

További információkért és a csapat friss híreiért kövessen minket a közösségi médiában: [Facebook], [Magyar Korfball Szövetség (@korfballhu) • Instagram-fényképek és -videók], [Magyar Korfball Szövetség].

Sportbaráti Üdvözlettel,

Magyar Korfball Szövetség