Madridban ülésezett az IWGA Végrehajtó Bizottsága

Készült2024-08-21

Madridban ülésezett az IWGA Végrehajtó Bizottsága

A IWGA Végrehajtó Bizottsága (ExCo) 2024. augusztus 17–18-án tartotta idei negyedik ülését Madridban. Ezen a kulcsfontosságú összejövetelen, amely egy évvel a 2025-ös csengtui játékok előtt zajlott, mind a hét IWGA ExCo-tag részt vett, és számos olyan fontos döntésre is sor került, amelyek meghatározóak lesznek a szervezet és rendezvényei jövőjét illetően.

A madridi találkozó hangsúlyozta az IWGA szilárd elkötelezettségét az innováció, az új közönség globális elérése, valamint a tagjai és a sportolók sikere iránt. A megbeszélésen szóba került a 2033-as Világjátékokra való kandidálás is.

Az ülésen részt vett: az IWGA elnöke, Jose Perurena,Tom Dielen alelnök, Lukas Hinder pénztáros, valamint Anna Arzhanova, Volker Bernardi, Jan Fransoo, John Liljelund és Joachim Gossow vezérigazgató és a sportolói bizottság elnöke, Sandra Sanchez is.

A megbeszélés fontosabb témái a következők voltak:

Pénzügyek

Lukas Hinder pénztáros pénzügyi jelentésében, a számok stabil teljesítményt mutatnak, mely összeségében egy egészséges pénzügyi helyzet képét festi le.

A 2025-ös csengtui Világjátékok

A megbeszélés jelentős részét tette ki az egy év múlva esedékes Világjátékokkal kapcsolatos „visszaszámláló” ünnepségek, valamint a TWG 2025 előkészületei.

Az IWGA küldöttsége tiszteletét tette a „One Year to Go” visszaszámláló ünnepségen Csengtuban, a résztvevők méltatták a LOC erőfeszítéseit és lenyűgöző rendezvényszervezését, amely jelentős médiafigyelmet és érdeklődést váltott ki a regionális közösségek részéről,  fokozva ezzel az előzetes várakozásokat a Világjátékok iránt.

A World Games Series 2024–2025

Az augusztus 8. és 10. között az IWGA vezetői helyszíni látogatást tettek Hong Kong-ban, ahol október 11. és 13.között rendezik majd meg a The World Games Series-t, az esemény előkészületeiről beszámoltak a jelenlévőknek. Ezt követően az ExCo a TWG sorozat fejlesztését is megvitatta, amelynek célja a The World Games márka globális népszerűsítése és kiterjesztése.

Az OTT Platform és a TWG 2025 jogok terjesztése

Ebben a témában a megbeszélés a gyártási terv utolsó szakaszairól, a jogok értékesítéséről és a képterjesztésről szólt. Az OTT platform fejlesztési fázisait és szolgáltatásait is bemutatták, a mobilalkalmazások tervezését és navigációját pedig az IWGA partner, az ISB Ursula Romero képviselte. Elmagyarázták, hogy a lejátszó hogyan lesz integrálva a meglévő IWGA-eszközökkel, például a weboldallal. A szponzorok lehetőségeiről és az új kereskedelmi streamekről is szó esett.

IWGA Sportolói Bizottság

A Sportolói Bizottság választási folyamatának előrehaladását áttekintették, különös tekintettel a sportolók elkötelezettségének és képviseletének fokozására az IWGA-eseményekben.

Jóváhagyták az IWGA AC elnökének, Sandra Sancheznek az indítványát, amely a szoptató női sportolók támogatását célozza meg azáltal, hogy lehetővé teszi számukra, hogy elhozzák csecsemőiket a 2025-ös Világjátékokra és a jövőbeni eseményekre. Bár a részletes irányelvek és a formális eljárásmód még kidolgozásra vár, az ExCo beleegyezett, hogy ezt a rendelkezést a 18 hónapos korig terjedő csecsemőkre is kiterjeszti, vagy esetről esetre elbírálja. A vonatkozó akkreditációt mind a gyermek, mind a gondozója számára megkönnyítik.

Világjátékok, 2029, Karlsruhe (Németország)

A Karlsruhe-ban 2024 júliusában tett helyszíni látogatásáról Joachim Gossow vezérigazgató készített jelentést a 2029-es, mérföldkőnek számító eseményről.

A város egyik legfontosabb előnye a helyszínek és a hivatalos szállodák közötti rövid távolság, amely rendkívül kényelmessé teszi a közlekedést a résztvevők és a látogatók számára egyaránt. Emellett nyilvánvaló a város elkötelezettsége a zöld életmód mellett, a kerékpározás és a tömegközlekedés kiemelt szerepet kap az önkormányzati beruházásokban. A Karlsruhe által javasolt helyszínek és megoldások több mint megfelelőnek számítanak, és a javasolt szállodák megfelelnek a szálláshelyre vonatkozó követelményeknek. 

Shankai Sport, marketing és szponzorációs tevékenységek

John Liljelund kommentálta a Shankai Sport Marketing ügynökség által a helyszínen végzett munkát és a lehetséges új szponzorokról szóló különféle vitákat. Méltatta Shankai a LOC-val közös erőfeszítéseit Csengtuban. Alaposan megvitatták az Xtep-pel kötött új szponzorációs szerződést, és egyértelmű javaslatok születtek a juttatások 2024–2026 közötti optimális elosztására vonatkozóan. Az IWGA központi irodája által tett valamennyi javaslatot az ExCo egyhangúlag jóváhagyta.

Globális Esport Szövetség

A memorandum aláírását követően megkezdődött az együttműködés a Global Esports Federationnel, és benyújtották azt a javaslatot, melynek értelmében a 2025-ös Világjátékok alatt három e-játék is szerepel majd a Sports Plaza-ban.

A LOC-val folytatott folyamatos együttműködés célja az e-sport bevezetése a Világjátékok történetébe. A GEF-fel kötött megállapodást kulcsfontosságú lépésként hangsúlyozták, különös tekintettel a kínai piac jelentőségére az e-sport iparágban. Az e-sport integrálására tett erőfeszítések rávilágítanak az IWGA innovációhoz és a globális trendekhez való igazodására.

Quantum- Strategy Review Survey

Jan Fransoo frissítette a Strategy Review felmérést, hangsúlyozva, hogy a következő hetekben egyéni interjúkat készítenek a folyamat befejezése érdekében. Az online felmérés kezdeti megállapításain alapuló SWOT-analízist is bemutatott a testületnek. Kiemelték a megkérdezett csoportok erőteljes részvételét, valamint a Quantum szorgalmas erőfeszítéseit a felülvizsgálat lebonyolításában és a vezetés jelentésében. A felmérés várhatóan az év végére készül el a zárójelentéssel és az ajánlásokkal, amelyeket 2024 decemberében tesznek közzé.

2024-es naptár

Végül a közelgő események sikeres lebonyolításának érdekében az IWGA ExCo több fontos találkozót is egyeztetett a TWG 2025 előtt:

·         Versenyvezetői találkozó, 2024. október 23–24., Csengtu 

·         NOC & NSO találkozó, 2024. október 25–26., Csengtu 

·         ExCo Meeting 2024. október 27., Csengtu 

·         ExCo Meeting, 2025. január 24–25., Lausanne 

·         ExCo Meeting, 2025. április 25–26., Madrid, a SportAccord Conv.

 

Forrás: www.theworldgames.org