Los Angeles 2028: Egy kattintás a kedvencekért!

Készült2022-09-16

Los Angeles 2028: Egy kattintás a kedvencekért!

Karate, kick-box, squash, motorsport, baseball/softball - tagszövetségi sportágaink, amelyeknek esélye van ott lenni a 2028-as ötkarikás játékokon! Érdemes szavazni!

Az olimpiai és paralimpiai berkekben bennfentesen mozgó Inside the Games oldal szavazást írt ki az olvasóinak: melyik sportágat látnák szívesen a 2028-as Los Angeles-i játékokon?! Ha úgy érzik, hogy jól jöhet a támogatás a kedvencüknek, csak annyi a dolguk, hogy október 14-ig voksolnak rá az alábbi linken.

Ugyan a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a jövő évi kongresszuson dönt a meghívott sportágakról, de ez is nyomhat a latban a végső elszámolásnál. Mint ismert, a szűkített lista alapján többen is reménykedhetnek az NVESZ tagszövetségei közül.

A jelenlegi állás szerint a kick-boxra szavaztak a legtöbben, de ott van szorosan mögötte a karate és a baseball/softball is. Tagjaink közül továbbá a fallabdáért és a motorsportért is szoríthatunk, illetve a listán szerepel még a krikett, lacrosse, breaktánc, valamint a flag football.

A „szerencsés kilencek” augusztusban tartottak prezentációkat arról, hogy miért válhatnak vonzóvá a rendező város (ország) és a nagyvilág drukkerei számára, illetve megfelelnek-e a kritériumoknak. A NOB a jövő évi kongresszuson dönt majd.

Szorítunk a tagszövetségeink sportágaiért, Önök pedig támogassák a kedvenceiket!

Fotó: Vörös Nándor/NVESZ