Küzdősportok Világjátéka - Szkanderos arany és bronz a balkezes napon

Készült2023-10-27

Küzdősportok Világjátéka - Szkanderos arany és bronz a balkezes napon

Simon Dániel mindenkit meglepett. A paraszkanderos álló kategóriában aranyérmet szerzett abszolútban a Küzdősportok Világjátékán. Rijádban pénteken ebben a sportágban dobogóra tudott még állni Kőváriné Ivánfi Brigitta, aki harmadik lett a 65 kilósoknál, Barzsó Henrietta ugyanebben a súlycsoportban negyedikként zárt. A multisport verseny első szkanderos napján a balkezes küzdelmeket rendezték meg.

Simon Dániel a román Sergiu Tecu ellen döntőzött, akivel a nap folyamán már egyszer találkozott, és legyőzte. A fináléban sem adta alább a Szigetszkander SE versenyzője, így legkisebb súlyúként megnyerte az aranyérmet abszolútban.

„A versenykiírásnál a kategórialista az én nevemmel kezdődött. Meg is jegyeztem viccesen édesapámnak, aki az edzőm is egyben, hogy egy ilyen végeredménnyel kiegyeznék. Sikerült. Első lettem, nagyon boldog vagyok” – mondta az Európa-bajnok szkanderos, akinek éremkollekciója egy értékes arannyal gazdagodott. Az érmet Csabai Atillától, a hazai szövetség elnökétől vehette át Simon Dániel.

 

 

„Nemrég jöttem ki egy csúnya vállsérülésből. Még óvatosabban támadok, ez itt is meglátszott. Tudat alatt még ott van bennem egy kis félsz, hogy nehogy lesérüljek. A sportágunkban nagyon erős mezőny jött össze, hiszen a tavalyi világversenyeken lehetett kvalifikációt szerezni.” – értékelt a legeredményesebb magyar szkanderos.

 

 

 

A női 65 kilogrammban egy magyar csata jött össze a 2. körben, hiszen Ivánfi Barzsóval küzdött, azt az összecsapást a hétszeres világbajnok, és tizennégyszeres Európa-bajnok Ivánfi nyerte.

 

 

Barzsó Henrietta így látta a pénteki napot. „Egy picit csalódott vagyok, mert a bal kezem az erősebb, így jobb eredményre számítottam. Egy szerencsésebb sorsolás után, ha később kerülök össze Brigivel, akkor én is érmet szerezhettem volna. Jobb kézzel folytatom szombaton.”