Küzdősportok Világjátéka – Két magyar pankrátor is ott lesz Szaúd-Arábiában

Készült2023-10-16

Küzdősportok Világjátéka – Két magyar pankrátor is ott lesz Szaúd-Arábiában

Pankrációban is lesz magyar induló a Küzdősportok Világjátékán! A Rijádban megrendezendő multisport eseményen ebben a sportágban Kiss Lili Annának és Muzsnay Andrásnak szurkolhatunk.

„Ez a verseny lesz az eddigi legnagyobb, legrangosabb megmérettetés számomra. Bízom benne, hogy kifizetődik a rengeteg energia, amit a felkészülésre szántam, a sok fizikai és mentális edzés, és dobogóra állhatok majd” – mondta Kiss Lili Anna.

 

 

Muzsnay Andrásnak is az éremszerzés a célja. „A hátralévő időszakban már a technikám finomítására és a taktikai felkészülésre fogok csak összpontosítani, hogy a legjobb formámat hozhassam ki magamból. Izgatottan várom, hogy megmérettethessem magam a legjobb pankrációs harcosokkal a világon, és remélem, hogy sikerrel teljesítek a versenyen.” – nyilatkozta Muzsnay.

 

A World Combat Games világbajnokság az egyik legnagyobb presztízzsel bíró harcművészeti esemény a világon – állítja a két harcos mestere, Keresztesi Péter, akinek bírói kötelezettségei is lesznek Rijádban. A pankráció egy nagyon izgalmas versenyszám, amelynek hagyományai több ezer évre nyúlnak vissza. Lényegében az amatőr MMA verseny szabályai érvényesek rá. A felkészülés során nagy hangsúlyt fektettünk a sérülések megelőzésére és az egészséges életmódra” – tette hozzá Keresztesi Péter. A pankrációs delegáció Pap Valérral egészül ki, aki csapatvezetői feladatokat is ellát majd.

 

A pankráción kívül savate-ban, szkanderban, szumóban, kendóban, kick-box-ban, muaythai-ban, grapplingben és jiu-jitsuban szurkolhatunk magyaroknak a Küzdősportok Világjátékán, amely október 20-án kezdődik és a hónap végéig tart.