Küzdősportok Világjátéka – Három arannyal és egy bronzzal zártak a kick-boxosok

Készült2023-10-27

Küzdősportok Világjátéka – Három arannyal és egy bronzzal zártak a kick-boxosok

Három aranyérmet szereztek a magyar kick-boxosok pénteken a Küzdősportok Világjátékán. A nők 65 kilogrammos súlycsoportjában – point fightingban – Busa Andrea, a férfiaknál Zajácz Bence (69 kg) és Fésű Lajos (79 kg) állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Ebben a sportágban az már csütörtökön eldőlt, hogy a negyedik érem az bronz lesz. Az a helyezés Kondár Anna (70 kg) nevéhez fűződik.

Zajácz Bence

Az első kick-boxos finálét Zajácz Bence vívta a brit Jack Buckley ellen, és 7-6-ra nyert. Másodikként Fésű Lajos lépett küzdőtérre, őt a szlovénok klasszisa, Tilen Zajc várta, és egy szoros összecsapáson végül 8-7-re Fésű nyert. A harmadik aranyat kick-box-ban Busa Andrea szerezte, miután 10-9-re verte az olasz Elena Pantaleót.

 

 

„Mindent beletettem a felkészülésbe, és nagyon örülök, hogy kijött az eredmény. Itt volt a testvérem Busa Gabriella, mindenben segített, fontos támaszom volt. Mind fizikálisan, mind mentálisan össze tudtam rakni magam, és most nagyon boldog vagyok.” – nyilatkozta Busa Andrea.

 

 

Fésű Lajos elmondta, a legnehezebb meccse a fináléban volt. „Ahogy haladtunk előre az időben, egyre erősebbek voltak az ellenfelek. A döntőben hátrányból kellett fordítani, de sikerült. Rengeteg tapasztalatot szereztem, és sok élményben volt részem, megszerettem ezt az országot...” – tette hozzá Fésű.

 

 

Zajácz Bence egy ilyen eredményhirdetést vizualizált, amely során őt szólítják utoljára a dobogóra. „Imádtam minden egyes percét ennek a küzdelemsorozatnak. És ezt már sokszor elképzeltem, hogy én állok a  dobogó legfelső fokán. Összetett volt ez az egész. Változatos meccseken győztem, mindig valami újat kellett előhúzni a kalapból.” – jegyezte meg az eredményhirdetés után  Zajácz Bence.

 

 

Az díjátadók között ott volt Király István, a sportág európai szövetségének elnöke is.

 

 

Rijádban a 120 ország 1500 sportolóját felvonultató világversenyen korábban a paraszkanderos Simon Dániel, valamint Tóth Alexa és Szmolka Nikoletta grapplingben gyűjtött be egy-egy aranyat, Tereza Crisley Cordeiro De Souza (jiu-jitsu) bronzérmet szerzett, akárcsak Kőváriné Ivánfi Brigitta szkanderben, és Buzás Patrik szumóban. Ezzel a magyar delegáció az éremtáblázat 8. helyéről várja a folytatást.

 

További képek: