Kutyasport: Eb-ezüstérmes lett Laczkó Krisztián és Malwin

Készült2022-11-12

Kutyasport: Eb-ezüstérmes lett Laczkó Krisztián és Malwin

Magyar dobogós hely dogscooterben! Laczkó Krisztián a németországi Európa-bajnokságon, az M40-es kategóriában állhatott a dobogó második fokára Malwin nevű kutyájával.

Az első napot harmadikként zártam, és fantasztikus, hogy sikerült még egyet előre lépnem” – osztotta meg örömét az eredményhirdetés után Laczkó, aki elmondása szerint egész évben erre az Eb-re készült.

Mindketten debütáltunk Malwinnal, hiszen korábban ilyen rangos versenyen nem álltunk még rajthoz. Úgy gondolom, hogy nagyot mentünk. Malwin fajtáját tekintve european sled dog. Nagyon felkészültünk és odatettük magunkat… ” – összegzett Laczkó Krisztián.

A dogscooterezés, vagy kutyás tereprollererezés során egy speciális, nagy kerekű rollert húz a kutya. Az eszközt a versenyző pedig ugyanúgy hajtja lábbal, mint az utcai rollert.

Az Eb-nek a németországi Leipa adott otthont. A kontinensbajnokságon kutyásfogathajtásban, kutyás futásban, dogscooterben, és kutyás terepkerékpározásban avattak bajnokokat.

Örülünk Krisztián sikerének, és reméljük, itt nem ér véget a magyarok jó szereplése. Kilenc versenyzőnk áll rajthoz, és bízom benne, hogy mindenki ki tudja hozni magából, no meg a kutyájából a legjobbat. Nagy mezőny van a kontinensbajnokságon, ahol Európa híres klasszisait is láthatjuk” – mondta Dér Andrea, a Magyar Kutyasport Szövetség elnöke.