Közgyűlés a Lion’s Gardenben

Készült2023-05-19

Közgyűlés a Lion’s Gardenben

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) megtartotta éves rendes közgyűlését. A budapesti Lion’s Garden Hotelben megszervezett eseményen a tagszervezetek képviselői többek között elfogadták az NVESZ elnökségének beszámolóját, és a 2023-as év költségvetését is.

A közgyűlést megtisztelte jelenlétével prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke, a Sportállamtitkárság főosztályvezetői, dr. Reinhardt Ákos és Huschek Erika, Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, dr. Baji Balázs, a Nemzeti Sportügynökség sportszakmai és sportstratégiai vezérigazgató-helyettese, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Urr Anita, a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára, és Csabai Edvin, a Magyar Edzők Társasága sportigazgatója.

Dr. Mészáros János szerint sikeres évet zártak le ezzel a közgyűléssel. „A nem olimpiai sportágak legsikeresebb éve volt a tavalyi a Világjátékokkal, és a sok világversennyel, ahol a magyar sportolók eredményesen szerepeltek. Dr. Deutsch Tamás, a SOSZ elnöke a Magyar Sport Napján tartott rendezvényen emlékeztetett: a magyar sportolók a világ országainak rangsorában a 13. helyen vannak. Nyilván ez az olimpiai sportolókra vonatkozik. A nem olimpiai oldal 2005 óta indít egységes csapatot a Világjátékokon, így mi egy picit hátrányban vagyunk, de jó esély van arra, hogy pár év múlva mi is ott legyünk a világ élvonalában” - mondta az elnök.

Forrás: Bányász Árpád

Fotó:Szalmás Péter