Kajak-kenu szuperkupa - Két magyar érem a nyitónapon

Készült2024-10-11

Kajak-kenu szuperkupa - Két magyar érem a nyitónapon

A magyar versenyzők két érmet, egy-egy ezüstöt és bronzot szereztek a pénteki nyitónapon a kínai Hangcsouban zajló, 350 ezer dollár összdíjazású meghívásos kajak-kenu szuperkupán.

A háromnapos viadal magyar szempontból a rövidkörös (3,4 km) maratoni döntőkkel vette kezdetét, ebben a szakágban tíz magyar érdekelt. Közülük a kajakos Kiszli Vanda szerepelt a legjobban, aki a világbajnok svéd Melina Andersson mögött másodikként ért a célba. Ugyanebben a számban Czéllai-Vörös Zsófia ötödik, Csépe Panna kilencedik, míg a férfiaknál Boros Adrián hatodik, Varga Olivér pedig 11. lett - a nemzetközi szövetség honlapja alapján.

A kenusoknál a négyszeres világbajnok, sprintben kétszeres olimpikon Adolf Balázs szállította a magyar érmet, harmadikként zárt. Zsidai Máté a 13., Simon Sebestyén a 15., a nőknél Matkovics Sára Lili az ötödik, Hegedűs Dóra pedig a nyolcadik helyet szerezte meg.

Ez az első olyan szuperkupa, amelyen több szakág - sprint, maraton, szlalom és póló - képviselői egy időben küzdenek. A magyarok a maraton mellett sprintben érdekeltek, utóbbi szakágban nyolcfős a küldöttség.

Szombaton további maratoni döntőket rendeznek és sprintben is lezajlanak majd az első finálék.

A háromnapos kínai viadalon összesen 500 sportoló vesz részt.

 

Forrás:MTI
Kép:MKKSZ