Ju-jitsu: Tóth Alexa eddig minden korosztályban világbajnok lett!

Készült2022-11-08

Ju-jitsu: Tóth Alexa eddig minden korosztályban világbajnok lett!

A magyar ju-jitsusok ismét kitettek magukért! A magyar delegációt képviselő 12 versenyző két arannyal és két bronzzal zárt az Abu-Dzabiban megrendezett világbajnokságon.

Tóth Alexa földharcban (57kg) az U21-esek között vb-aranyat szerzett, akárcsak az U18-asoknál ugyanebben a súlycsoportban Kis Nikolett. Tóth Alexa a felnőtt mezőnyben is indult, ám ott sérülés miatt idő előtt be kellett fejeznie a küzdelmeket, és hetedik lett.

Mindenképpen elismerésre méltó, hogy Alexa idén lépett az U21-esek mezőnyébe, és eddig minden korosztályban sikerült világbajnoki címet szereznie! Nikolett az U18-ban már vb- és Eb-győztesnek mondhatja magát.

A bronzérmek U18-ban születtek: 81 kilogrammban Farkas Dorián Zoltán harmadikként zárt földharcban, majd a komplex fighting +81 kilós mezőnyben Révhegyi Ervin állhatott fel a dobogó legalsó fokára.

"A válogatott tagjai az érmeken túl további vb-pontszerző helyekkel gazdagodtak, ez is jól jelzi a ju-jitsu-ban a magyarok markáns jelenlétét” – összegzett a vb után Spalovszky Csaba szövetségi kapitány.

Gratulálunk a remek szerepléshez!