Jótékonysági rendezvény a hátrányos helyzetű jászsági karate támogatásáért

Készült2023-02-28

Jótékonysági rendezvény a hátrányos helyzetű jászsági karate támogatásáért

A jászberényi JP Arénában rendezték meg azt a jótékonysági rendezvényt, amely a hátrányos helyzetű jászsági karatecsoport működésének támogatása céljából jött létre. Az eseményen megemlékeztek a tavaly eltávozott karate alapitó mesterről, Shihan Furkó Kálmánról is.

Kalmár Árpád, a Harcművészet, Sport Alapítvány vezetője és szervezőcsapata, a helyi sportolók, edzők, szülők és az együttműködő partnerek meghívásával, fellépőkkel, előadókkal, karate és parasport bemutatókkal tette emlékezetessé a jótékonysági estet.

A rendezvény védnöke dr. Garamvölgyi László dandártábornok NBT kommunikációs igazgató, illetve dr. Mészáros János, az MKSz és az NVESZ elnöke volt.

Fellépett Fekete László, “Magyarország legerősebb embere”, Faragó András színész, operett énekes, Bagi Zoltán felnőtt- és Bo Viktor ifjú retro énekes is. Az est háziasszonya Csisztu Zsuzsa volt. Megtisztelte az eseményt Kasza Lajos, a házigazda Jászplasztik Kft igazgatója, valamint a hazai egyesületi és szövetségi sportvezetők.

A rendezvényen a jászsági shinkyokushin kezdő gyerek karatecsoport is bemutatót tartott. Ez a csoport két éve működik a Jászság több településén, mintegy 100 hátrányos helyzetű és veszélyeztetett gyermeknek biztosítva az ingyenes edzés- és edzőtábori lehetőségeket.

A Sharity Alapítvány közreműködésével, ezen a rendezvényen is ehhez a karitatív működéshez próbáltak a szervezők forrást gyűjteni. Az esemény közös vacsorával és tombolával ért véget, amelynek a végén a fiatalok családi, állatkerti- és cirkuszi belépőkhöz juthattak hozzá.

Forrás: Harcművészet, Sport Alapítvány