Január elején már startolnak a kutyasportosok

Készült2022-12-17

Január elején már startolnak a kutyasportosok

Nincs sok pihenő a Magyar Kutyasport Szövetségnél. A versenyzők és a kutyák a Mikulás kupával ugyan befejezték a 2022-es évet, de január 8-án már újabb megmérettetések előtt állnak a legjobbjaink.

Eseménydús évünk volt. 2022 a legjobb indulattal sem mondható könnyű esztendőnek, de versenyzőink elszántak, és álltuk a sarat” – mondta Dér Andrea, a hazai szövetség elnöke.

Kimagasló eredmény is volt. Laczkó Krisztián Eb-ezüstje olyan dobogós helyezés, amelyre régóta várunk. A szövetség idei utolsó kutyás futó, kerékpáros, dogscooter és kutyafogathajtó versenyére, a Mikulás kupára Pátyon került sor. A hideg idő és a nagy szél többeket elriasztott a versenyzéstől, de így is szép mezőny állt rajthoz. Az eredményhirdetésen pedig maga a Mikulás adta át a díjakat a helyezetteknek.” – számolt be az évzáróról a sportvezető.

„Ez egyébként több, mint sport. Kutyássportot űzni egyfajta életforma. Mindenki ki tud teljesedni nálunk, aki szereti a friss levegőt, a mozgást, és a kutyákat” – tette hozzá Dér Andrea.

Az év kimagasló eredménye novemberben született meg. Laczkó Krisztián akkor lett ezüstérmes a németországi Európa-bajnokságon. A magyar versenyző Malwin nevű kutyájával az M40-es kategóriában végzett másodikként.

A dogscooterezés, vagy kutyás tereprollerezés során egy speciális, nagy kerekű rollert húz a kutya. Az eszközt a versenyző pedig ugyanúgy hajtja lábbal, mint az utcai rollert. Az Eb-nek Leipa adott otthont, ahol 23 ország 772 kiválósága állt rajthoz.

Forrás, fotó: Bányász Árpád/Magyar Kutyasport Szövetség