Ismét zajos hétvége elé nézünk - Vb, Eb, OB és kupák

Készült2022-09-30

Ismét zajos hétvége elé nézünk - Vb, Eb, OB és kupák

Kajakosaink és kenusaink az ICF maraton világbajnokságon, Kiss Norbi és a teqballosok Európa-bajnoki sorozatban, horgászaink és pétanque-osaink OB-n bizonyíthatnak, ifjú kendósainknak pedig kupát rendeznek. A hétvége programjaiból válogattunk.

Eddig az ifjúsági versenyzőink aranyait hozták az ICF maraton világbajnokság küzdelmei Ponte da Limában. Horváth Kata arany-, Szerafin Zsófia (K-1 19 km) ezüstérmet szerzett, K-2-ben a Molnár Kinga, Józsa Hanna duó lett első. A felnőtteknél Kisbán Zsófia (C-1 rövidkör), illetve az U23-as Simon Sebestyén másodikként ért célba (C-1 22,6 km). A küzdelmek viszont folytatódnak, a magyarok versenyeit, vagyis az élő közvetítések linkjét itt találják.

Kiss Norbert ugyan már egy hete négyszeres Európa-bajnok lett, és a Révész Racing 2022-ben is megnyerte a csapatversenyt, ám a kiváló kamionos egy pillanatra sem engedett ki, mert az utolsó, jaramai futamon is szeretné a maximumot kihozni magából. Norbi és a Team biztosan nem okoz majd csalódást, ám a második helyért óriási csata várható, emiatt is érdemes követni a közvetítéseket az ETRC honlapján.

A Nemzeti Versenysport Szövetség is ott lesz a Dunai Regattán, a Műegyetem Rakparton (október 1-2.). Tagszövetségeink sportágait népszerűsítjük, nyereményjátékkal és látványos kendó, kung-fu, illetve sakk, lábtoll-labda-bemutatókkal készülünk, de minden érdeklődő kipróbálhatja a sportágakat. A programokat itt találják.

Ugyancsak folytatódnak a budapesti European Teqball Tour küzdelmei. A Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban már biztosan teltház lesz a vasárnapi finálék alatt, ahol reményeink szerint nem csak Ronaldinhóval, a vb-győztes brazil labdarúgóval, hanem az egyelőre remekül teljesítő hazai versenyzőkkel, no meg a világbajnokainkkal is találkozunk.

Megkezdődött Kaposváron, a Desedán a négyfordulós Egyéni Országos Bajnokság döntője, ahová a 40 legjobb horgász jutott be. Európa talán legnagyobb kihívását jelentő egyéni úszós horgászversenyében az első forduló előtt Nagy András vezeti Papp József és Magyar Balázs előtt, vasárnapig azonban folytatódik a legjobbak küzdelme, és minimum a mezőny első felének még lehetnek bajnoki álmai.

A Magyar Pétanque Szövetség tájékoztatása szerint a Honvéd Szondi SE részvételével az Európai diáksport napján (szeptember 30.) Székesfehérváron két helyszínen is folytatódott a sportág népszerűsítése, az István Király Általános Iskolában és a Széna Téri Általános Iskolában. Ez utóbbi intézmény igencsak sportosnak számít, annak a lehetősége is felmerült a vezetők részéről, hogy a pétánque-t a mindennapos testnevelési órák keretében is oktassák. Szeptember 1-én viszont az egyéni női és férfi OB-ra is sor kerül a Vérmezőn 10 órától, 2-án pedig a sárvári Várkertben a gyermek- és serdülő korosztály csap össze az országos bajnoki címekért.

A fallabdások hétvégi ranglistaversenyeit itt követhetik, az elmúlt heti I. Nissan-Masters országos ranglistaverseny beszámolóját pedig itt olvashatják el.

A Puskás Tivadar Távközlési és Informatikai Technikum ad otthont október 1-én, 10.30-tól a XI. Országos Junior Kendo Kupának, ahol 8-17 éves korig, több kategóriában is láthatnak küzdelmeket.

És egy rövid beszámoló: Az Újszász Kupán, az év legnehezebb lábtoll-labda versenyén két nap alatt hét versenyszámban, nem kevesebb mint 24 órán át játszott a 86 induló. A viadal legeredményesebb versenyzője Farkas Lilla és Herczeg Gábor lett, a további eredményeket itt nézhetik meg.