Ho Si Minh-város ad otthont a 2024-es Teqball Világbajnokságnak

Készült2024-09-17

Ho Si Minh-város ad otthont a 2024-es Teqball Világbajnokságnak

Ho Si Minh-város a Teqball központjává válik 2024 december 4. és 8. között, amikor Vietnám legnépesebb városa ad otthont az idei Teqball Világbajnokságnak. Az ötnapos eseményen öt kategóriában avatnak világbajnokot.

Hatodik házigazdaként Ho Si Minh-város csatlakozik a Teqball Világbajnokság szervezőinek listájához Bangkok (THA), Nürnberg (GER), Gliwice (POL), Reims (FRA) és Budapest (HUN) után, ahol a FITEQ (Nemzetközi Teqballszövetség) legrangosabb versenyét kétszer is megrendezték az elmúlt hét évben.

A 2024-es Teqball Világbajnokságot a versenysorozat történetében először rendezik teljesen kültéren. A város ikonikus tere, az Nguyen Hue tér, a nyüzsgő történelmi városrész közelében biztosít hátteret a 7. vb-nek.

A nézők számára ingyenes eseményen öt kategóriában szurkolhatnak az érdeklődők: férfi és női egyéniben, valamint férfi, női és vegyespárosban.

„Nagyszerű, hogy a FITEQ a tavalyi és idei sikeres rendezvények után visszatér a délkelet-ázsiai régióba.” – hangsúlyozta Borsányi Gábor, a Nemzetközi Teqballszövetségének elnöke. "Vietnám már bebizonyította Quy Nhonban, milyen csodálatos házigazda tud lenni, és őszintén hiszek benne, hogy Ho Si Minh-városban egyedülálló tornának leszünk tanúi.” – mondta a Teqball társfeltalálója.

Vietnam gyorsan a térség egyik kulcsfontosságú országává vált, miután 2024 júniusában hatalmas sikerrel, tömött lelátókkal rendezte meg a Teqball World Series versenyt Quy Nhon városában.

„Szeretettel meghívunk sportolókat a világ minden tájáról, hogy csatlakozzanak hozzánk Ho Si Minh-városban a 2024-es Teqball Világbajnokságon. Külön öröm számunkra, hogy a Teqball 10. évfordulóját itt is megünnepelhetjük. A látványos sportesemény mellett, fesztiválszerű hangulatot kínálunk a város legforgalmasabb terén food truckokkal, koncertekkel és különböző bemutatókkal.” mondta Pham Thi Kim An, a Szervező Bizottság igazgatója.

A 2023-as Teqball Világbajnokságon, amelyet Bangkokban, Thaiföldön tartottak, rekord született a résztvető országok és játékosok terén, miután 211-en indultak, összesen 61 országból. Mivel 2024-ben három újabb ország csatlakozott a FITEQhez, a szervezők a tavaly felállított rekordok megdöntésére számítanak.

Forrás: FITEQ/ Müller Béla