Floorball – Véget ért a II. Czitrom András Hungária Kupa

Készült2024-10-21

Floorball – Véget ért a II. Czitrom András Hungária Kupa

A második Czitrom András Hungária Kupa nemzetközi floorball tornát péntektől vasárnapig rendezték meg két helyszínen, az Angyalföldi Sportközpontban és Érden. A Magyar Floorball Szakszövetség által szervezett eseményen négy férfi- és négy női csapat vett részt, köztük a magyar válogatottak is.

 

 

A magyar férfiválogatott két győzelemmel kezdte a tornát: először Nagy-Britanniát győzte le 6–4-re, majd Ausztriát 11–3-ra. A döntő mérkőzésen Szlovénia ellen játszottak, ahol a szlovénok 7–1-es győzelmet arattak, így Magyarország a második helyen végzett. Csordás Tamás szövetségi kapitány elégedett lehetett csapata teljesítményével.

A női válogatott számára nehezebb volt a verseny, hiszen Nagy-Britanniától 8–2-re, Ausztriától 2–0-ra, majd a tornagyőztes szlovák U19-es csapattól 8–4-re kaptak ki. Ennek ellenére a csapat tisztességgel helytállt a rangos mezőnyben, és a negyedik helyen zárt.

A végeredmény a férfiaknál: Szlovénia első, Magyarország második, Ausztria harmadik, Nagy-Britannia negyedik helyezett lett. A nőknél Szlovákia U19 csapata végzett az első helyen, őket követte Ausztria, Nagy-Britannia, majd Magyarország.

 

A kétnapos verseny mérkőzéseiről részletes összefoglalókat találnak az alábbi linkeken:

Hunfloorball

Hunfloorball