Fallabda – Sáli és Takács is búcsúzott a budapesti világranglista-versenyen

Készült2024-09-23

Fallabda – Sáli és Takács is búcsúzott a budapesti világranglista-versenyen

Megkezdődött a PSA Budapest Open! A nyitónapon két magyar is pályára lépett, mindkettőjüknek az első forduló jelentette a végállomást.

Az Ormai László Csarnokban felállított üvegpályán Sáli Barnabás mutatkozott be először. Ellenfele az angol Jonah Bryant volt. A 21 perces csatát végül az angol nyerte meg 3-0-ra (11-6, 11-0, 11-5).

Takács Benedek az egyiptomi Yassin ElShafei ellen lépett pályára az első fordulóban. A világranglista 76. helyezettjét alaposan meglepte Takács, hiszen az Amerikában tanuló magyar nyerte az első szettet, és az egyiptomi csak lassan tudta a maga javára fordítani a találkozót, de végül 3-1-re győzött (10-12, 11-8, 11-3, 11-3).

 

Farkas Balázs holnap lép pályára rangos világranglista-versenyen. A 3. kiemelt magyar ellenfele a walesi Emyr Evans lesz. Farkas a 38., míg Evans a 76. a világranglistán.

Takács Benedek szerint élete meccsét játszotta Budapesten. „Óriási volt itt játszani, nagyon jól kezdtem, és kihoztam minden labdamenetből a maximumot. Aztán sajnos elfáradtam előbb mentálisan, később fizikálisan is, és rossz döntéseket hoztam, de a vereség ellenére szép emlék lesz a budapesti torna” – mondta Takács.

Sáli Barnabás így értékelt: „Felemelő volt életem eddigi legnagyobb versenyén ütőt ragadni. Sokat fogok ebből a versenyből táplálkozni. Jó volt hallani a közönség biztatását.”

A PSA Budapest Open csütörtökig tart az Ormai László Csarnokban. 

Forrás: Bányász Árpád

Fotók: Termel Katalin, Kirner Richard