Európai Sporthét - Ingyenes családi sportfesztivál szombaton a Nemzeti Atlétikai Központban

Készült2024-09-26

Európai Sporthét - Ingyenes családi sportfesztivál szombaton a Nemzeti Atlétikai Központban

A kapuit újra megnyitó Nemzeti Atlétikai Központban rendezik meg szombaton Európai Sporthét csúcseseményét, a #BeActive Night-ot.

A szervezők tájékoztatása szerint az ingyenes családi sportfesztiválon éjfélig tartó programdömpinggel, sztársportolókkal, edzőkkel várják az érdeklődőket.

Este hat órától közös zenés bemelegítés után különböző atlétikai és harcművészeti ágakat próbálhatnak ki az érdeklődők, de lábteniszezni, korfballozni, jógázni és például zumbázni is lehet.

Most először bárki szabadon futhat a stadion tetején kiépített, panorámás futókörön és használhatja a mellette elhelyezett szabadtéri fitneszpályákat.

A különböző atlétikai számokhoz profi oktatók és sztársportolók, köztük a paralimpiai bajnok Ekler Luca és a világbajnoki negyedik Krizsán Xénia adnak útmutatást.

Hétfőn a látványos LED's Run fényfutáson néhány órára már birtokba vehették a sportolni vágyók a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság helyszínét, szombaton pedig a #BeActive Night sportfesztiválon este hattól egészen éjfélig tartanak az ingyenes, regisztrációhoz kötött családi programok a Nemzeti Atlétikai Központban.

A szervezők már a Duna partján elterülő sportlétesítmény megközelítését is sportos élménnyé teszik: 18.00 órától, folyamatos rajtoltatással 1,5 km-es közös befutást indítanak a Boráros tértől a helyszínig.

Az aktív programok mellett ingyenes életmód- és sporttanácsadás, valamint a rendezvény fenntarthatósági partnerének, a Zöldövezet Társulásnak a standja is várja a vendégeket.

Forrás és kép: MTI