Európa Játékok: Tizenegy magyar szumós lesz ott Krakkóban

Készült2023-03-24

Európa Játékok: Tizenegy magyar szumós lesz ott Krakkóban

Bemutatkozhat a szumó az Európa Játékokon - ezt korábban az európai szövetség elnöke, Dariusz Rozum jelentette be. A szervezet mostanra véglegesítette a tradícionális japán küzdősportban indulók listáját, amely szerint tizenegy magyar léphet küzdőtérre a rangos multisport eseményen Krakkóban.

A szumó az utóbbi 15 évben úgy lett egyre populárisabb, hogy a tradícióktól nem szakadt el, azonban számos sztereotípiát eloszlatott.

A sportág népszerűsítésében a Magyar Sumo Szakszövetség is kivette a részét, most pedig egy újabb mérföldkő előtt állnak a kontinens legjobbjai: a Világjátékok (World Games) és a Küzdősportok Világjátéka (World Combat Games) után egy újabb multisport eseményen mutatkozhatnak be.

Az Európa Játékokat 2023 június 21. és július 2. között rendezik meg Krakkóban. Ez lesz a harmadik ilyen multisport esemény. Korábban Bakuban és Minszkben rendeztek játékokat.

Az Európa Játékokon induló magyarok: Berta Mike (70 kg) Buzás Patrik (85 kg) Szilágyi Erik (92 kg) Laczkó Benedek (100 kg) Délceg József (100 kg) Molnár Tamás (115 kg) Pap Arnold (+115 kg) Iváncsics Babita (55 kg) Baljer Kitti (60 kg) Rónáné Kalmár Piroska (60 kg) Baljer Roxána (65 kg) BÁ