Elhunyt a jósvafői barlangban eltűnt volt válogatott búvárúszó

Készült2022-04-06

Elhunyt a jósvafői barlangban eltűnt volt válogatott búvárúszó

"Elhunyt Mede Márton egykori válogatott tájékozodási búvárúszó, aki a jósvafői Kossuth-barlangban rekedt. A 42 éves tűzoltó főtörzsőrmester a magyar barlangi búvárközösség megbecsült tagja volt, halála komoly veszteség a szakma számára. Köszönjük mindazok áldozatos munkáját, akik mentésében részt vettek. Szeretteinek, hozzátartozóinak sok erőt kívánunk az elkövetkező időszakban." - adta hírül Facebook-oldalán a Magyar Búvár Szakszövetség.

Elhunyt a jósvafői Kossuth-barlangban eltűnt barlangi búvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Búvárszolgálatának tagja, akit a szabadidejében végrehajtott tervezett feltáró merülés alatt ért baleset - közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK).

A közlemény szerint a kutatási munkálatok a barlangi- és búvármentő szakemberekkel folytatott részletes elemzések és egyeztetések után kedden este a búvárok újabb felderítő merülésével folytatódtak. Az életjelek keresése közben a kutató egység talált rá az eltűnt búvárra.

A búvárok által készített videófelvételek kiértékelése megkezdődött, a szakemberek annak eredményétől függően döntenek a felszínre hozásról, illetve annak körülményeiről - tették hozzá.