Egy magyar indult francia box-ban

Készült2023-10-28

Egy magyar indult francia box-ban

Savate-ban is volt magyar a Küzdősportok Világjátékán.  Forgó Zalán György a 70 kilogrammos mezőnyben lépett ringbe. Az ellenfele a horvát Patrik Grdan volt, aki végül 3-0-ra győzött.

„Tizenkilenc évesen sikerült ide kijutnom, és ezt nagy dolognak tartom” – kezdte értékelését a meccs után Forgó. „A ringben úgy éreztem, hogy szűken hoztam az első két menetet, a harmadikat elvesztettem, de ez csak az én érzésem volt. Összességében sokat tanultam, és megtiszteltetés volt, hogy a magyar színeket képviselhettem Rijádban” – tette hozzá.

 

 

Lovászi Viktor szerint a sportág Magyarországon sokat profitálhat abból, hogy a Küzdősportok Világjátékokon volt magyar savate-os. „Minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy felhívjuk magunkra a figyelmet. A versenyzőnk egy alacsonyabb súlycsoportból érkezett meg a 70 kilogrammosok közé. Tisztességgel helyt állt.” – mondta a Magyar Francia-box Savate Szövetség elnöke, aki a sportági delegációt vezette Rijádban, egyben edzői feladatokat is ellátott. A savate-os csapat tagja volt Dávid Krisztina bíró is.

 

 

A savate ütésekre és rúgásokra épülő ízig-vérig európai küzdősport. Lábtechnikájában hasonlít a kick-box-ra.