Díjazták a 2022-es év legjobbjait a búvároknál

Készült2023-03-02

Díjazták a 2022-es év legjobbjait a búvároknál

A Magyar Búvár Szakszövetség meghirdette az 55 év, 55 esemény programját, ugyanis a szervezet idén ünnepli megalapításának 55. évfordulóját. A bejelentés a 2022-es év legjobbjait méltató díjátadó gálán hangzott el.

Az eseményen részt vett, és díjat adott át Vargáné Andrejkó Edina, a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) főtitkára, aki a tavalyi év csúcseseményén, a birminghami Világjátékokon a magyar csapat vezetője volt.

Papp Gábor elnök köszöntőjében elmondta, minden évben kimagasló munkát végeznek a klubokban felnőtt, és utánpótlás szinten is.

A tavalyi évben a Világjátékokon minden idők legjobb eredményét értük el a nem olimpiai sportágak világversenyén. 4 aranyat, 3 ezüstöt és 4 bronzot szereztek a mieink. Ezenkívül számos nagy versenyen jól szerepeltek az uszonyosaink, tájolósaink, apneásaink, valamint víz alatti hokisaink, rögbiseink és fotósaink.” – összegzett az elnök, aki bejelentette azt is, hogy az 55 év, 55 esemény jegyében többek között Európa-bajnokságot és világkupát is rendez Magyarország.

Az események sorában a versenyeken kívül szakmai és ünnepi rendezvények is lesznek. A díjátadót megtisztelte jelenlétével Domokos István, a Honvédelmi Minisztérium, sportért felelős államtitkárság főosztályvezetője, valamint dr. Szabó Gergely Balázs, a Magyar Antidopping Csoport képviseletében.

A díjazottak

Uszonyosúszás: Senánszky Petra, Mozsár Alex

Az év utánpótlás uszonyosúszói: Pernyész Dorottya, Kiss Nándor

Az év tájékozódási búvárúszói: Hatházi Katalin, Balázs Péter

Az év tájékozódási búvárúszói utánpótlásban: Rendes Lilla, Szász Tamás

Az év sportolói az apneásoknál: Korok Fatima, Sopronyi András

Az év víz alatti rögbisei: Szűrösné Kéri Katalin, Somogyi Péter

Az év víz alatti hokisai: Szomor Anita, Likó István

A Magyar Búvár Szakszövetség – a víz alatti rögbiben végzett munkájáért – elismerő oklevelet adományozott a közelmúltban fiatalon elhunyt Somogyi András részére.

Idén három életműdíjast köszöntöttek: a búvárkodásban végzett több évtizedes munkája elismeréséül Ludvigh Zoltán, Násfay Béla és Vámosi Antal lett kitüntetett.

Bányász Árpád