DARTS, CSAPAT-VB: MINDKÉT MÉRKŐZÉSÉT ELVESZTETTE A MAGYAR PÁROS

Készült2024-07-01

DARTS, CSAPAT-VB: MINDKÉT MÉRKŐZÉSÉT ELVESZTETTE A MAGYAR PÁROS

Az első mérkőzését döntő legben vesztette el, a másodikon az első leg megnyerése után kapott ki a Major Nándor, Jagicza Gábor magyar kettős a PDC frankfurti darts csapat-világbajnokságán, így csoportutolsóként búcsúzott.

A magyar kettős a norvég Cor Dekker, Hakon Bjorge Helling páros ellen az első játékban az ellenfél kezdése ellenére nyert, de ezt követően fordítottak az északiak, és a magyar páros az eredmény után futott. A 4. legben Major Nándor dobta a mérkőzés egyetlen 180-as körét, aztán 3–3-nál is a norvégok kezdtek, de két 140-es körrel a mieink tartani tudták velük a lépést. Major egy, Jagicza három meccsnyilat hibázott el, mielőtt a norvégok lezárták az összecsapást.

A  mieink 11-ből 3-szor találták el a dupla mezőt, ez a mutató az ellenfél esetében 4/8 volt. Este a csütörtökön a norvégokat 4–2-re legyőző lengyel csapat várt a mnagyar duóra, és bár Majorék az első leget megnyerték, a következő négyben a lengyelek találtak be a dupla mezőbe, és így 4–1-re győztek, s csoportelsőként jutottak tovább. A mieink két vereséggel a G-csoport harmadik helyén zártak, és búcsúztak.

A 12 csoportból az első helyezettek jutnak a szombati nyolcaddöntőbe, az első négy kiemelt (Anglia, Wales, Hollandia és Skócia) a 16 között csatlakozik a küzdelmekhez. A kiemeltek közül az írek és az amerikaiak elvéreztek a csoportkörben, előbbi Tajvantól kapott ki szoros ki-ki meccsen, míg utóbbi Olaszország és Portugália mögött két vereséggel a harmadikként zárt a csoportjában.

Forrás: Nemzeti Sport

Kép: PDC Hungarian Fan Club, Facebook