Csengtu 2025: Bemutatkoznak a kabalák, SHU BAO és JIN ZAI

Készült2024-08-13

Csengtu 2025: Bemutatkoznak a kabalák, SHU BAO és JIN ZAI

 

A Csengtu 2025 helyi szervezőbizottsága nagy izgalommal és várakozással leplezte le a jövő évi Világjátékok hivatalos kabalafiguráit és szlogenjét, az egy éves visszaszámláló esemény keretében. A lebilincselő ceremónia bemutatta SHU BAO pandát és JIN ZAI majmot, a valamint a mottót: "Határtalan sport, számtalan csoda".

A kabalák és a szlogen kiválasztásához vezető út 2023. december 28-án kezdődött, és 2024. február 28-án a tetőfokára hágott, elsöprő visszhangot kiváltva. Elképesztően sok, mintegy 1924 kabalaterv és 3749 szlogen ötlet érkezett be, ami a kreativitás sokféleségét és a nemzetközi érdeklődést egyaránt tükrözte a 12. világjátékok iránt.

Bemutatkozik a SHU BAO és a JIN ZAI SHU

SHU BAO (kiejtés: subáo) és JIN ZAI (kiejtés: dzsinzaji), a kiválasztott kabalafigurák tökéletesen megtestesítik Szecsuán tartomány szellemiségét és Csengtu vibráló esszenciáját. SHU BAO, egy panda ami a régió gazdag természeti örökségét jelképezi, amelyet gyakran az ikonikus óriáspanda képvisel, míg a JIN ZAI, egy arany orrú majom, ami a tartomány egyedülálló biológiai sokféleségét jelképezi. Bájos és aranyos dizájnjuk meghódít minden korosztályt, egy kis melegséget és izgalmat adva a játékokhoz.

A kabalákat úgy tervezték, hogy mélyen integrálódjanak a kínai kultúrába és a sportszellemébe, tükrözve az esemény témáit: városimázst, sportteljesítményeket, nemzetközi együttműködést és kulturális párbeszédet. SHU BAO és JIN ZAI a harmonikus együttélést és az előttünk álló korlátlan lehetőségeket szimbolizálják, amelyek dédelgetett kulturális ikonokká válhatnak.

"Határtalan sport, számtalan csoda"

A 2025-ös Világjátékok szlogenje magában foglalja a sportágak széles skáláját és a Csengtu által kínált számtalan élményt. Tükrözi az esemény elkötelezettségét a kiemelkedő sportteljesítmények és egyedi élettörténetek bemutatása iránt, ami páratlan élményt ígér mind a nézők, mind a digitális közönség számára.

Látványos esemény elé nézünk

Ahogy elkezdődik a visszaszámlálás a jövő évi megnyitóig, érezhető az izgalom. A Világjátékok nemcsak izgalmas sportversenyeket ígérnek, hanem a globális egység és a kulturális párbeszéd ünnepét is. A gazdag történelmével és dinamikus jelenével rendelkező Csengtu olyan eseménynek ad otthont, amely maradandó örökséget hagy a régióban és a kínai nemzetben. SHU BAO és JIN ZAI vezetésével, és a „Határtalan sport, számtalan csoda” zászlaja alatt a 2025-ös Csengtu-i Világjátékok célja, hogy inspirálja és magával ragadja a világot. Az utazás ehhez a nagyszerű eseményhez most kezdődik, felejthetetlen pillanatok és maradandó emlékek ígéretével.

Forrás: www.theworldgames.org